Сукана баница – любима рецепта Онзи ден кумата ми изпрати

...
Сукана баница – любима рецепта Онзи ден кумата ми изпрати
Коментари Харесай

Сукана баница – мека като памук и невероятно вкусна

Сукана баница – обичана рецепта

Онзи ден кумата ми изпрати известие, че ще мине на кафе и ще ни донесе нещо за вечеря. Казах й да не донася нищо, тъй като ние не вечеряме.

След това, обаче, трансформирах мнението си, с цел да не я обидя, по тази причина написах единствено ОК. Когато дойде, се почудих за какво не носи нищо в ръцете си. След известно време извади лист с рецепта.

Необходими съставки:
600-700 гр. брашно
100 мл. топло мляко
1 кубче прясна квас + чаена лъжичка захар + супена лъжица брашно
1 лъжица сол
1 чаша (200 мл.) кисело мляко леко затоплено
3 жълтъка
125 гр. маргарин/масло при стайна температура

За плънката:
250 гр. фино нарязана или настъргана шунка/салам
125 гр. маргарин/масло
250 гр. намачкано сирене
1 яйце за намазване

Приготвяне:
Натроше маята в топлото мляко и прибавете захарта и брашното. Разбъркайте, с цел да се разтопи и смеси, по-късно я оставете за 10 минути да се задейства.

Пресейте брашното през това време (тази стъпка е значима, с цел да се получи хубаво тесто). Посолете, прибавете мекото масло, жълтъците, киселото мляко и задействаната квас.

Замесете тестото. Първо с лъжица, по-късно омесете върху набрашнена повърхнина с ръце. Ако е належащо, прибавете още брашно.

Оставете тестото на топло място за към час, до момента в който удвои размера си и изпълни съда. Когато го разрежете на половина, ще видите, че е шупиво, това е гаранция за хубава баница.

 Сукана баница - мека като памук и необикновено вкусна

Обикновено вечер забърквам този тип тесто и го оставям в хладилника за една нощ. На идващия ден не преставам с приготвянето на печивото.

Сиренето се намачква и се смесва с омекналото масло. Аз употребявам мехлем. Нарежете шунката или я настържете.

Половината от тестото разточете, след което го намажете с половината от сместа със сиренето и маслото. Разпределете и половината от шунката. С длани притиснете леко плънката. Намажете краищата на тестото с вода, с цел да се залепят по-добре. Започнете да навивате на руло.

Разтегнете леко полученото руло с мокри ръце. Притиснете леко краищата, с цел да предотвратите изпадането на плънката. Сега просто би трябвало да я навиете.

Готовата кора във формата на охлюв сложете в средата на тавата. Другата половина се подготвя по същия метод и се поставя по продължениена първата кора.

Повторете процедурата и с другата половина от тестото. Намажете с разрушеното яйце или единствено с жълтък. Отгоре може да поръсите със сусамово семе.

Вижте още: Голо изсипливе при цистит, камъни и пясък в бъбреците

Печете в авансово загрята фурна на 180-200 градуса, според от фурната за към половин час.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР