Сухопътните войски отбелязват 137-ата годишнина от Сръбско-българската война (1885 г.)

...
Сухопътните войски отбелязват 137-ата годишнина от Сръбско-българската война (1885 г.)
Коментари Харесай

Сухопътните войски честват своя боен празник 19 ноември

Сухопътните войски означават 137-ата годишнина от Сръбско-българската война (1885 г.) и празнуват своя военен празник за отбелязване на славните победи при Сливница, Гургулят, Мека Црев, Три уши и Видин – 19 ноември, с поредност от мероприятия.

На 15 ноември на образователен център „ Сливница ” ще се организира шампионат по пукотевица със стрелково оръжие за публицисти и членове на Асоциацията на военните аташета, упълномощени в Република България. След награждаването командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов ще отговори на въпроси на присъстващите публицисти.

На 16 ноември офицерите, сержантите и цивилните чиновници от командването на Сухопътните войски ще преминат по стъпките на сливнишките герои от Сливница до Гургулят. Ще бъдат поднесени венци и цветя на местата, на които през 1885 година са се провели най-решителните боеве от Сръбско-българската война.

На 17 ноември в зала „ Тържествена “ на Военна академия „ Г. С. Раковски ” от 10.00 ч. ще се организира тържествено заседание, на което военнослужещи от Сухопътните войски ще бъдат отличени с награди от името на министъра на защитата и на началника на защитата за проявен професионализъм при осъществяване на служебните отговорности. За високи достижения, заслуги към защитата, дългогодишна безупречна работа от името на министъра на защитата ще бъде награден о.з. генерал-лейтенант Стефан Василев – пълководец на Сухопътните войски в интервала от 2010 година до 2012 година Същия ден празникът във военните формирования ще бъде маркиран с „ Ден на отворени порти с показ на въоръжение и бойна техника ”.

Турнирът по тенис на корт в памет на генерал-майор Нейко Ненов ще се организира на 18 и 19 ноември 2022 година в региона на Военна Академия „ Г. С. Раковски “.

По мотив празника бяха почистени и освежени войнишките монументи по места и извършени спортни шампионати и надпревари.

***
Дните на отворени порти са, както следва:

На 17 ноември, четвъртък от 10.00 ч във:
– 61-а механизирана бригада, региони Карлово и Казанлък;
– 101-и алпийски полк – Смолян;
– Единен център за начална подготовка – Плевен;
– 38-и батальон за ЯХБЗ и Е – Мусачево;
– Учебен полигон Корен;
– 55-и инженерен полк – Белене;
– военно формирование 22 790 – Горна Оряховица;
– Център за експерти – Сливен;
– 20-и самоходен артилерийски дивизион във войскови регион „ Кабиле “ – Ямбол.

На 19 и 20 ноември (събота и неделя) 3-о Бригадно командване – Благоевград отваря порти с показ на въоръжение и техника от 10.00 ч. до 16.00 ч. за празника на Сухопътните войски 19 ноември и празника на 3-о Бригадно командване 20 ноември.

В Деня на отворени порти във всички формирования ще има неподвижен показ на техника, въоръжение и екипировка за разнообразни действия, изпълнявани от военнослужещите от най-големия тип въоръжени сили.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР