СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ Модификация: 2.0 GME Работен обем: 1995 куб. см

...
СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ Модификация: 2.0 GME Работен обем: 1995 куб. см
Коментари Харесай

Тест драйв: Alfa Romeo Stelvio или как италианците пак сложиха всички в малкия си джоб

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация: 2.0 GME Работен размер: 1995 куб. см Мощност: 200 к.с. Въртящ миг: 330 Нм Ускорение: 7.2 сек. до 100 км/ч Максимална скорост: 215 км/ч Среден разход: 8.1 л/100 км Трансмисия: 8-степенна автоматизирана Базова цена: 97 490 лева
Характерът е едно от тези необясними неща, които мнозина търсят несполучливо в новите коли. Той прави дадена кола различна; той ни кара да я обичаме и да я одобряваме за член на фамилията.

Именно характерът ни кара да се обърнем обратно и да погледнем колата, откакто сме я паркирали и към този момент се отдалечаваме. Той трансформира автомобила и в освен това от средство за напредване.

Италианците са експерти точно в основаването на коли с темперамент, което е по-сложно в сравнение с наподобява, тъй като характерът не е просто един добър дизайн. Понякога той е композиция от даже нелогични концепции, които имат силата да построяват легенди към себе си.

ЛУДОСТ

Alfa Romeo Stelvio е тъкмо автомобил с темперамент. Кръстен на митичен проход в сърцето на италианските Алпи - мечтана дестинация за хиляди автомобилисти и колоездачи от целия свят, този динамичен кросоувър си коства даже единствено да бъде гледан. Със своя еднороден и самоуверен дизайн извън и с дръзкия и леко абсурден интериор от вътрешната страна, Stelvio е непредвиденият избор, когато сме на пазара за джип.
 Снимка 503531

Та кой различен джип се пали с бутон от кормилото, тъкмо както спортните коли, включително и Ferrari... Нещо на пръв взор нищожно, само че пък ще провокира усмивка всякога, когато потегляме нанякъде.

Колко са колите, които разполагат със особено джобче, чиято единствена функционалност е да приюти отдалеченото на колата... Разположено отдясно на скоростния лост, то е облицовано с гума, с цел да не нарани изпипания до съвършенство дизайн на самия ключ.

Колко са и колите, които имат особено изваяна ниша пред подлакътника, в която безусловно пускаме телефона и той се зарежда безжично, без да нарушава цялостния образ на интериора.

Сякаш дизайнерите ни загатват, че са се постарали толкоз доста, че е безусловно недопустимо да си разхвърляме движимостите където ни попадне в личния ни автомобил. " Съобразявайте се малко, апелирам! "
 Снимка 503500

Бутонът за изключване на системата за Start/Stop функционалността пък е ситуиран ниско вляво под кормилото, което също е малко необичайно и ненадейно. Може би е нарушавал нечие схващане за фън шуй.

От друга страна, селекторът за избиране на друг режим на мотора и скоростната кутия е тъкмо, където му е мястото - отляво на скоростния лост. Проблемът е, че ще ни би трябвало малко време, с цел да схванем какво значат буквите dna .

За разлика от множеството коли, които имат режими Eco, Normal, Sport, Alfa Romeo Stelvio има dna, тъй като... за какво не. Трите букви отбелязват режимите Dynamic , Natural и Advanced , което на процедура е същото нещо, само че по италиански.
 Снимка 503530

РАЗУМ

Освен с перления си бял цвят, тестовият автомобил правеше усещане и със своя рационален, само че не прекомерно, 2.0-литров турбо бензинов мотор. С мощността си от малко над 200 к.с. е мъчно да го оприличим с мотор на Ferrari, само че все пак обезпечава много добра и зряла динамичност на Stelvio.

По планинските прави с добър асфалт с този модел можем умерено да поддържаме неприлична скорост, без да усещаме това неприятно клатене на купето в завой, с което сме привикнали при множеството джипове. Може би това се дължи на идеалното систематизиране на тежестта, както и на карбоновия карданен вал, който е общоприет за всички модификации на Stelvio и способства за постигането на по-ниско тегло.

Задвижването , несъмнено, е 4х4, тъй че даже нещата да загрубеят и да ни изненада някой ранен есенен сняг, няма да имаме проблем и ще стигнем сухи и невредими до хотела или хижата в планината.
 Снимка 503533

В режим Natural моторът и 8-степенната автоматизирана кутия се държат безусловно обикновено, като всичките им стойности са осреднени - за постигането на оптимален комфорт и баланс.

Когато завъртим селектора на Dynamic , земята няма да тръгне да се върти наопаки, само че въпреки всичко усещаме по какъв начин скоростната кутия стартира да изчаква повече при превключването на предавките, с цел да изстиска и последната конска мощ от мотора. Когато пък е нужно да се върне предавка надолу, това се случва по-бързо и отривисто.

Режимът Advanced пък е очакван за моментите, в които се нуждаем от по-добър надзор - в случаите, когато се движим по заснежени, заледени или мокри прави.
 Снимка 503534

Това, че няма режим Eco, не значи, че Alfa Romeo Stelvio не е екологичен автомобил. Да, в свят, изпълнен с какви ли не хибриди и електрически автомобили, тестовият Stelvio, който карахме, рискува да бъде наименуван леко демоде - разполага с един изчистен от спомагателни системи бензинов мотор и една общоприета автоматизирана скоростна кутия - само че не е ли това всичко, от което един същински почитател на колите има потребност.

Сядаме на шофьорската седалка, натискаме бутона за пускане на мотора и просто потегляме - с финландска усмивка и убеденост, като истински Кими Райконен от Формула 1.

Пък и при междинен разход от към 8 л/100 км, би трябвало да сме огромни скъперници, с цел да се оплакваме.
 Снимка 503498

НЕДОСТАТЪЦИТЕ
МОЖЕ ДА: ни накара да се влюбите в него НЕ МОЖЕ ДА: бъде един от многото ЛИСВА МУ: плач от мотора
Е, бихме желали, като натиснем дръзкия бутон на кормилото, от ауспуха да се чуе дрезгаво ръмжене, което да накара косъмчетата по ръцете ни да настръхнат... Но пък си даваме сметка, че 2.9-литровият битурбо мотор с 510 к.с., с който Stelvio се предлага, е много по-лаком и безценен.

Щеше ни се скоростната кутия да е още по-модерна, а вътре да има още повече технологии, само че тогава чувството от автомобила нямаше да е толкоз първично и щяхме да се разсейваме с хиляди лампички, известия и предизвестия, като че ли сме на изпит за космонавти.

Щеше ни се интерфейсът на мултимедийната система да е по-подреден, бърз и логически, само че тогава нямаше да я има онази щипка италианска полуда, поради която не искахме да връщаме Stelvio. А и за какво да превъртаме из менютата, когато открием най-вдъхновяващото - това с телеметрията в действително време, която разрешава да следим разпределението на конските сили, нютон-метрите и налягането на турбокомпресора.
 Снимка 503532

Alfa Romeo Stelvio е секси . Всичко стартира от самото име и приключва с дизайна на джантите. Това е кола, която ще преоткриваме всеки ден, забелязвайки нови и нови елементи. Дори самата емблема на Alfa Romeo крие забавни елементи, като да вземем за пример змия, която гълтам човек.

Ето по този начин се основава темперамент. Ние ценим безумно това, тъй като в наши дни е същински рядко срещано. Точно колкото рядко срещани са заведенията в България, които умеят да подготвят същинска паста алио олио.

Stelvio е автомобил, за чийто багажник не се приказва, тъй като е прекомерно скучна тематика. Да, той е огромен и комфортен, само че на кого му пука. Тук всичко се върти към стила, приятната музика в интериора, положителната компания на прилежащата седалка и един трогателен диалог. Защото колите би трябвало да са точно това. Емоция.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР