Суха кожа, алергии, понижен тонус и меланхолично настроение - това

...
Суха кожа, алергии, понижен тонус и меланхолично настроение - това
Коментари Харесай

Да излъжеш есента: 5 трика срещу суха кожа

Суха кожа, алергии, намален тонус и меланхолично въодушевление - това са единствено част от присъщите за есента положения, с които евентуално доста от вас се сблъскват. И въпреки да е мъчно да превъзмогнем обстоятелството, че слънцето залязва няколко часа по-рано и на открито е тъмно, не би трябвало да се предаваме и да се поддаваме на носталгията по лятото, а да засияем и да бъдем все по този начин красиви. С две думи - през днешния ден ще ви споделим 5 секрети по какъв начин да излъжете есента и да се отървете от сухата кожа. 

Хапвайте повече мед и го включете в козметиката си

Медът е прелестно средство за подслаждане в мрачните дни и на всичкото от горната страна има противовъзпалително влияние върху организма. Включете го освен в диетата, само че и в разкрасителните процедури. Съвсем умерено можете да го употребявате като крем или лосион и също по този начин има доста разновидности за маски, които включват този прелестен пчелен артикул. 

 мед

Използвайте козметика с алое вера 

Алое вера е растение, което има магично влияние върху кожата. Можете да употребявате както козметика с алое вера, по този начин и да се снабдите със самото растение, като употребявате естественият гел в него. Отлична концепция е да разрежете листо алое вера и да извадите с дървена лъжица наличието му. Можете да си извършите крем, като съчетаете гела с масло - бадемово или кокосово. Сами ще се убедите, че това растение ще хидратира кожата ви впечатляващо бързо. 

 алое вера

Да си поговорим за кокосовото масло

Кокосовото масло е доста известно в последните години. Независимо дали става дума за диетични предписания, или за разкрасяване - то е отлична алтернатива. Кокосовото масло има чудотворно влияние, можете да го употребявате като крем. То е изключително целесъобразно при кожни инфекции и при хора с екзема.

 кокосово масло

 

Хладни душове

Хладните компреси и хладните душове са прелестна алтернатива за сухата кожа. Ако кожата ви е изсъхнала единствено в съответни сектори, заложете на компрес. Много е допустимо, в случай че обичате да взимате гореща вана или душ, да забележите, че кожата ви се изсушава елементарно, по тази причина заложете на по-хладка вода. Също по този начин не използвайте ароматизирани гелове за душ, потърсете натурална козметика. 

 жена

Носете по-широки облекла

Забравете за тесните драхи и за грубите материи, които могат да раздразнят кожата ви. Избирайте облекла от меки платове и никога на прилепнали модели. 

 жена

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР