Субурбанизацията - преместването от на село, качи цените на къщите

...
Субурбанизацията - преместването от на село, качи цените на къщите
Коментари Харесай

Миграцията от града на село качи цените на къщите до 50 000 лв.

Субурбанизацията - преместването от на село, качи цените на къщите в селата към столицата и останалите огромните градове до 50 000 лева

“Общо взето селата на 40-50 км към София цените на къщите скочиха двойно. От 20 000 - 23 000 лева отидоха на по 50 000 лева В някои обитаеми места, които са и по-близо до града, повишаването е даже по-голямо. Освен миграцията, другият фактор бе пандемията, които затвори доста хора да работят от къщи. Всичко това ги накара да търсят парцел, където да бъдат независими, да има двор и децата да могат да играят на открито, без да се тормозят, че ще се заразят “, изяснява пред в. " Монитор " брокерът Наско Атанасов.
свързани новини7043на 20.06.2021
“Предпочитани са и селища не многопо по-далеч от 50 км., само че изискването е да има прекрасен път, с цел да може да се стига бързо с кола. Много хора остават там да живеят за непрекъснато напролет и лятото, а през останалите сезони ги употребяват като вили. Търсят се главно къщи, даже и да са за ремонт. По този метод има гаранция, че парцелът има партиди за ток и вода. Основно купувачи на такива са младежи, сред 25 и 40 години, като съвсем всички от тях имат и жилище в огромния град. Сделките в сегмента на процедура са главно за втори дом. Много рядко някой ги взема за непрекъснато обитаване през цялата година, като в множеството случаи това са към този момент възрастни, решили да избягат от града. Те са нормално пенсионери и не им се постанова доста да пътуват “, разясни Атанасов.

Според брокера, противоположната миграция към селата и дребните градчета, не може да компенсира напора на поданици към огромните градове.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР