СУ Любен Каравелов“ беше домакин на откриването на новата национална

...
СУ Любен Каравелов“ беше домакин на откриването на новата национална
Коментари Харесай

СУ „Любен Каравелов“ даде старт на националната програма „За...

СУ „ Любен Каравелов “ беше хазаин на откриването на новата национална стратегия на Министерство на образованието и науката „ Заедно в изкуствата и спорта “. Тя е на стойност 90 млн. лева и обгръща възпитаници от I до XII клас от държавни, общински и частни учебни заведения на територията на цялата страна.



Мащабната национална стратегия има за цел да подтиква развиването на танцовите, музикалните и театралните изкуства и спорта в учебните заведения. Изпълнението й ще насърчи още и работата в екип и ще усъвършенства обществените взаимоотношения на учениците.

За пловдивска област в модул „ изкуства “ са образувани 194 групи с 2289 възпитаници от 99 учебни заведения, а в модул „ спорт “ вземат участие 104 тима, които са с 3017 участници от 105 учебни заведения.



СУ „ Любен Каравелов “, което е с музикален профил, взе участие в програмата с 2 спортни групи и 3 по изкуство. През 2020 година по Оперативна програма „ Региони в напредък “ постройката на учебното заведение беше напълно актуализирана, а при започване на тази година бяха открити многофункционална спортна зала и огромен плувен басейн. В двора на учебното заведение са обособени две стадиони за няколко типа спорт. Основен ремонт беше изработен и на помощната постройка на СУ „ Любен Каравелов “ на ул. „ Марагидик “ 37.



Освен двете здания на СУ „ Любен Каравелов “, по оперативната стратегия бяха актуализирани още ДГ „ Снежанка “, ДГ „ Перуника “,  ДЯ „ Детски смях “ и беше открита нова детска градина на ул. „ Богомил “.

На откриването на националната стратегия участваха зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов, началникът на РУО – Пловдив Антоанета Пакова, шефове на учебни заведения, олимпийски медалисти и други

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР