СУ Любен Каравелов“ беше домакин на откриването на новата национална

...
СУ Любен Каравелов“ беше домакин на откриването на новата национална
Коментари Харесай

„Заедно в изкуствата и спорта“ в СУ „Л. Каравелов“

СУ „ Любен Каравелов “ беше хазаин на откриването на новата национална стратегия на Министерство на образованието и науката „ Заедно в изкуствата и спорта “. Тя е на стойност 90 млн. лева и обгръща възпитаници от I до XII клас от държавни, общински и частни учебни заведения на територията на цялата страна.

Мащабната национална стратегия има за цел да подтиква развиването на танцовите, музикалните и театралните изкуства и спорта в учебните заведения. Изпълнението й ще насърчи още и работата в екип и ще усъвършенства обществените взаимоотношения на учениците.

За пловдивска област в модул „ изкуства “ са образувани 194 групи с 2289 възпитаници от 99 учебни заведения, а в модул „ спорт “ вземат участие 104 тима, които са с 3017 участници от 105 учебни заведения.

СУ „ Любен Каравелов “, което е с музикален профил, взе участие в програмата с 2 спортни групи и 3 по изкуство. През 2020 година по Оперативна програма „ Региони в напредък “ постройката на учебното заведение беше напълно актуализирана, а при започване на тази година бяха открити многофункционална спортна зала и огромен плувен басейн. В двора на учебното заведение са обособени две стадиони за няколко типа спорт. Основен ремонт беше изработен и на помощната постройка на СУ „ Любен Каравелов “ на ул. „ Марагидик “ 37.

Освен двете здания на СУ „ Любен Каравелов “, по оперативната стратегия бяха актуализирани още ДГ „ Снежанка “, ДГ „ Перуника “,  ДЯ „ Детски смях “ и беше открита нова детска градина на ул. „ Богомил “.

На откриването на националната стратегия участваха зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов, началникът на РУО – Пловдив Антоанета Пакова, шефове на учебни заведения, олимпийски медалисти и др.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР