СУ „Цветан Радославов“ и ОУ “ Филип Сакелариевич“ в Свищов

...
СУ „Цветан Радославов“ и ОУ “ Филип Сакелариевич“ в Свищов
Коментари Харесай

Клубовете по интереси се сдобиха с техника и апаратура, народни носии и спортни екипи

СУ „Цветан Радославов“ и ОУ “ Филип Сакелариевич“ в Свищов получиха техника и инсталация, национални носии и спортни екипи, като част от плана „Да успеем всички заедно“, който се осъществя по самодейност и взаимно с община Свищов.

Проектът на стойност 763 734.52 лева е за период от 24 месеца и планува работа за интеграцията на 531 деца и почти същия брой родители. Целта на активността е да укрепи връзката сред фамилията и учебното заведение и да стимулира учениците, на възраст от 7 до 19 години, за просветителни достижения, и техните родители за присъединяване в просветителния развой. В осъществяването на задачата са ангажирани психолози, обществени служащи и посредници, които работят с децата и фамилиите.

Предвидените действия по плана целят да оказват помощ на учениците от етническите малцинства, взаимно с връстниците си, да се изградят като пълноценни жители и да реализират сполучлива професионална, обществена и личностна реализация. Тази цел ще бъде реализирана посредством разнообразни спомагателни образователни и клубни действия, образователни пътувания, работа с родители и допълнение на просветителни и интеграционни тактики на равнище учебно заведение и община.

Директорите на двете учебни заведения с наслада одобриха новата техника и съоръжение за клубовете по ползи, като не пропуснаха да благодарят на общинското управление за ползотворната взаимна работа. Децата показаха своята наслада посредством добре готови музикални и танцови стратегии, по време на които демонстрираха част от получените нови национални носии и спортни екипи. Кметът Генчо Генчев благодари на екипите по плана и на организация „ Нова опция “ за добре свършената работа, а на децата пожела да пазят новите придобивки и да ги употребяват за трупане на нови познания в учебните действия и извънкласни занимания. Той акцентира, че това е един неповторим план, който обогатява общата просвета на децата, приобщава ги към обществените правила и просветителния развой, формирайки необятен светоглед у тях.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР