Студио 5 на БНТ е изцяло обновено с нови видеостени,

...
Студио 5 на БНТ е изцяло обновено с нови видеостени,
Коментари Харесай

БНТ с ново и свръхмодерно студио

Студио 5 на Българска национална телевизия е напълно актуализирано с нови видеостени, основани на най-актуалната все още LED технология.

„ Това е второто оборудвано студио, което вършим в Българска национална телевизия. Новите видеостени в Студио 5 са с най-модерната LED технология, която съчетава два непрекъснати и седем преносими модула. В него ще се интегрира и системата Vizrt, която дава опция за добавена действителност. Студио 5 към този момент е свръхмодерно – такова, каквото има всяка модерна телевизия, а в него ще се снимат едни от знаковите излъчвания, измежду които „ Панорама “ и „ 100% будни “. Предаванията в обновеното студио на Българска национална телевизия ще наподобяват друго – доста по-съвременно и по-красиво за фена. “, сподели Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

Обновеното Студио 5 на Българска национална телевизия е направено с най-съвремен ата LED технологи я . Видеостените са с размер на пиксела 1,5 мм, което разрешава работа на камерата от доста близки дистанции, без да има нежелани резултати. Общата повърхност на екраните в студиото е 58 кв.м, разпределени в два огромни стационарни и седем преносими модула, което дава опция за разнообразни конфигурации както на модулите, по този начин и на подаването на сигнали от сървърите, в това число и потреблението на технологията Picture-In-Picture. В студиото ще се употребява и интегрираната от Българска национална телевизия технология

Vizt Viz Engine/Trio графична система за 2D/3D графики в действително време с опция за прибавяне на виртуални графики в действително студио. Комбинацията от новите технологии в обновеното студио усъвършенства цялостната мултимедийна визия и покачва интерактивността на изображенията.

Изработен е и нов базов фон , който в композиция с вариантността на видеостените обезпечава еластичност при диференциране визията на другите излъчвания при произвеждане, предпазване и монтаж на декори. В обновеното студио ще се снимат разнообразни излъчвания от програмата на Българска национална телевизия 1 – „ Панорама “, „ Референдум “, „ Говори в този момент “, „ 100% будни “, „ Библиотеката “, „ Малки истории “, „ Религията през днешния ден “, „ Отблизо “, спорт. В Студио 5 ще се снимат и излъчвания от ефира на канала за просвета и обучение на публичната телевизия Българска национална телевизия 2 – „ Неделни нюанси “, „ Рецепта за просвета “ и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР