Студентският отбор Black Window“ на Варненския свободен университет /ВСУ/ Черноризец

...
Студентският отбор Black Window“ на Варненския свободен университет /ВСУ/ Черноризец
Коментари Харесай

Студентски отбор на ВСУ „Черноризец Храбър“ е в топ 3 на Академия за иновации 2023

Студентският тим „ Black Window “ на Варненския свободен университет /ВСУ/ „ Черноризец Храбър “ попадна в топ 3 на X-ото издание на влиятелната Академия за нововъведения 2023 . В него взеха присъединяване 50 студентски тима от цяла България. Събитието бе проведено от Innovation Starter.

Студентите Доротея Николаева , Цветан Митев и Калина Петева се показаха с новаторска еко концепция за градската среда. Възпитаниците на ВСУ „ Черноризец Храбър “ предложиха гама от екологични панели, съчетаващи мъх и мицел, от които да се изработят фасадни панели и пана за публични места – спирки, паркове и други, а също и покривни и интериорни панели. Иновативните уреди филтрират , пречистват въздуха и всмукват влагата от атмосферата.

Вчера, откакто бе селектиран за финалите в „ Sofia Tech Park “, тимът на ВСУ „ Черноризец Храбър “ показа в границите на 6 минути бизнес проект за развиване на производството .

Ден по-рано авторитетното 26-членно жури от представители на Европейския капиталов фонд, Европейската комисия, Фондовата борса, учени от водещи български университети, измежду които и деканът на Факултет „ Международна стопанска система и администрация “ – доцент доктор Елеонора Танкова , както и представители на едни от най-големите български компании, селектира 10 тима от разнообразни университети в страната за присъединяване във финала.

Доротея и Цветан са студенти по архитектура в пети и четвърти курс, а Калина е четвъртокурсничка в компетентност „ Международен бизнес на британски език “. И тримата са членове на Студентски съвет на ВСУ „ Черноризец Храбър “ и отлични студенти.

„ Академия за нововъведения “ е най-голямото публично-частно просветително партньорство у нас сред организации от частния, университетския, обществения и Неправителствени организации браншове. Проектът е отдаден на развиването на предприемачески умения на студенти и финансирането на техните първи бизнес хрумвания. През 2023 година се осъществя за десета поредна година под формата на хакатон, в който български студенти оформят първите си бизнес планове и създават прототипи на концепциите си.

Ключови сътрудници на Академията са Представителството на Европейската комисия в България, Европейска капиталова банка, Българска фондова борса, Софийска вода и други.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР