Студентските столове в университетите в Берлин ще предлагат основно веган

...
Студентските столове в университетите в Берлин ще предлагат основно веган
Коментари Харесай

Предлагат основно вегански ястия в студентските столове в Берлин

Студентските столове в университетите в Берлин ще оферират главно веган и вегетариански менюта от идващия учебен срок като част от напъните за по-екологична храна, написа Би Би Си.

Ястия с месо и риба ще бъдат една към 4 % от предложенията от началото на октомври, 28 на 100 от ястията в менюто ще са вегетариански, а 68% - вегански.

В понеделниците няма да се оферират никакви месни храни, а свинските наденици ще бъдат сменени от салати.

Месото е част от доста обичайни немски ястия, като шницели и братвурст, само че учените настояват, че въглеродните излъчвания, получени от месопреработвателната промишленост, способстват за измененията в климата.

На отглеждането на животни се дължат съвсем 15 % от международните излъчвания на парникови газове, съгласно Организацията по издръжка и земеделие на Обединените народи. А в отчет на Междуправителствената група по изменение на климата се споделя, че диети с растителни артикули са огромна опция за намаляване на климатичните промени.

Проучване от предходната година сподели, че към 3 % от популацията в Германия са вегани, а малко над 4 на 100 - вегетарианци.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР