Студентските общежития в Шумен са строени през 70-те години на

...
Студентските общежития в Шумен са строени през 70-те години на
Коментари Харесай

Студентите в шуменските общежития живеят в 70-те години на миналия век

Студентските общежития в Шумен са строени през 70-те години на XX век и сега изискванията в тях не се разграничават доста от времето, когато постройките са въведени в употреба. През последните години са заменени дограмите, ВиК и електро инсталацията, в стаите обаче съвсем нищо не е актуализирано. Студентите сами си оправят пространствата по свое убеждение. На един етаж в общежитията има по пет жилището. На няколко стаи се пада един хигиеничен възел.



„ Това е банята на дадения апартамент, тоалетната паница е нова, капака за тоалетната паница е нов, теракота плочките са нови, фаянса, мивките и по този начин нататък”, изясни пред bTV домакинката Даниела Йорданова.



Студентските общежития в Шумен се ръководят от локалния клон на държавното сдружение " Студентски столове и общежития ", от където признаха, че изискванията не са съвършени, само че заради лимитираните финанси мъчно може да се създадат огромни поправки. „ Аз също желая студентите да живеят в хотел четири звезди, за жалост това са нашите благоприятни условия, нямам нищо срещу, в случай че страната в лицето на Министерски съвет за цялостно реновиране или " Студентски общежития и столове " да взе участие в програмата за саниране, за възобновяване – на драго сърце бихме дали базата тя да бъде реновирана напълно”, разяснява шефът Васил Тодоров.



Таксата за една образователна година за настаняване в шуменските студентски общежития е под 200 лв., като в тази сума са включени и разноските за вода и електрическа енергия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР