Студентите у нас със сигурност ще празнуват повече от миналата

...
Студентите у нас със сигурност ще празнуват повече от миналата
Коментари Харесай

Ангел Стойков, УНСС: Проблемът с по-високите сметки в студетските общежития търси своето решение

Студентите у нас сигурно ще честват повече от предходната година поради отпадналите рестрикции. Това заяви в предаването " Добро утро, България " на Радио " Фокус " Ангел Стойков, ръководител на Студентския съвет на УНСС. Според него, студентите могат да си разрешат разноските по празника, защото множеството от тях получават стипендии в началото на месеца и празнуването няма да повлияе доста върху техния бюджет.

Основното предизвикателство през последните две години безспорно е била коронавирус пандемията, само че те са съумели да се оправят с това предизвикателно. " Позитивите от него са повече от негативите и отварят врати отсега нататък.  Адаптивност е думата, студентите демонстрираха, че съумяват да се оправят и в сложна среда. Наложи се да свикнем с онлайн обучението и това ни донесе доста активи ", сподели Стойков. 

По думите му, това не е трансформирало и качеството на обучение. То е останало също толкоз високо, колкото и в действителна среда, изключително в УНСС. Всичко това е плод на работа, свършена преди този момент от университетското управление, счита Стойков. Имало е подготвеност с информационната инфраструктура.

Проблемът сега е обвързван с мотивацията на сътрудниците и преподавателите, което пък е резултат от отрицателната страна на онлайн образованието. Мотивацията е спаднала, тъй като доста по-лесно е да се учи и преподава от вкъщи.  

Но последователно се излиза от това, като се провеждат разнообразни събития и отвън аудиторни занятия, за повишаване на интензивността. Това са занятия за нови знания и умения, нови приятелства и страсти.

" Държавата обръща внимание на проблемите на студентите ", сподели още Ангел Стойков.

" Проблемът с по-високите сметки в студентските общежития търси своето решение, като с него ще бъде осведомен и омбудсмана ", сподели Ангел Стойков. В момента трима  души в общежитие заплащат по към 200 лв. за ток, което е непостижимо за тях. Това е по този начин, защото се таксуват като не битови потребители. 

Над 90% от студентите от УНСС се осъществят на пазара на труда още при завършването си, уточни още Стойков. Това е с помощта на кариерните събития, които се провеждат там и подписаните меморандуми от страна на ръководството на университета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР