Студенти сложиха некролог за възпоменание на асансьора в общежитието си

...
Студенти сложиха некролог за възпоменание на асансьора в общежитието си
Коментари Харесай

„Шест тъжни месеца - да бъдеш с нас, а да те няма“: Студенти поставиха некролог за неработещ асансьор

Студенти сложиха некролог за възпоменание на асансьора в общежитието си в блок 50 в Студентски град. Той не работи повече от половин година, а „ тъжният помен “ за него е подложен пред входа на 8-етажната постройка.

Един от студентите споделя, че всякога, когато слиза и се качва до стаята си, минава по 108 стъпала. Повредите на асансьора са чести във времето, само че за първи път не работи толкоз дълго време.

Нередовните към този момент ще бъдат спирани от употреба

„ Година – безкрайност, а болката е все по този начин огромна. Какво по-лошо от това да бъдеш с нас, а да те няма “, написа във възпоменанието.

За младежите е мъчно да изкачват стъпалата, когато са с багажи, покупки и куфари от пътуванията си. Блокът е и фамилно общежитие - в него живеят и родители с деца и колички.

Защитата е под кабината и пази пасажерите при излизане след повреда

Според Радослав Христов, който е ръководител на Студентския съвет към Софийския университет, който стопанисва блока, неколкократно са правени опити да бъдат поправени. Тъй като обаче те към този момент не подлежат на ремонт, в околните дни ще стартира цялостната им замяна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР