Студенти сигнализираха за конфликт в хижа в Пирин планина. Група

...
Студенти сигнализираха за конфликт в хижа в Пирин планина. Група
Коментари Харесай

Дума срещу дума: Хижарят на „Тевно езеро“ отрича да e удрял планинари

Студенти алармираха за спор в хижа в Пирин планина. Група от 28 младежи от Шумен настояват, че са били нападнати от хижаря на заслона „ Тевно езеро “ и се наложило да търсят различен заслон през нощта.

По думите им те се приготвяли за нощувка, когато стават жертва на непредизвикана експанзия от страна на хижаря. „ Аз се пробвах да ида до хижаря, да му взема стола и той в същия миг, до момента в който хвърляше стола, ме удари през лицето и паднах на земята “, описа Ивайло Койчев.

Снимка: btvnovinite.bg

Ранените са двама от групата, която след закани е принудена да напусне заслона измежду нощ и да търси различен заслон в планината.

„ Не може, на 2 600 метра надморска височина да извадиш нож, да заплашиш хора с пушка и да разбиеш главата на двама индивида “, добави момчето.

Снимка: btvnovinite.bg

Според групата с нищо не са провокирали експанзията на хижаря. „ Не сме имали пререкания, действително той ни остави един час повече от естественото време, в което се стопира тока в хижата. Той не беше нападателен единствено към нас, беше нападателен и към брачната половинка си, стартира да я души и да крещи и на нея “, добави Виктория Рангелова.

Хижарят Иван Дрънков отхвърля да е удрял някого и твърди, че студентите били нападателни и не спазили разпоредбите на заслона:

„ Момчето се опита да ме блъсне. Падна по стълбите и си е блъснал главата, аз не съм го видял “. На въпрос дали е блъснал някого от студентите, той отхвърли изрично: „ Няма по какъв начин, против 30 индивида можеш ли да удариш някого “.

Снимка: btvnovinite.bg

От управлението на Български туристически съюз, които дават отговор за заслона, обявиха за bTV, че ще вземат отношение по случая, откакто способените органи приключат своята работа. Пострадалите ще търсят правата си в съда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР