Студенти от Националната художествена академия ще изрисуват пешеходния подлез на

...
Студенти от Националната художествена академия ще изрисуват пешеходния подлез на
Коментари Харесай

Студенти от НХА ще изрисуват подлез до НДК в рамките на Фестивала на светлините

Студенти от Националната художествена академия ще изрисуват пешеходния подлез на кръстовището на бул. " Васил Левски " и ул. " Г. С. Раковски " наоколо до НДК в границите на фестивала на светлините Lunar, оповестиха от пресцентъра на Столичния общински съвет (СОС), който даде единодушие за основаването на художествената апаратура.

Идеята е студенти от Националната художествена академия да изрисуват подлеза е бои, които отразяват светлина, а в подлеза да бъдат сложени лампи, които да осветяват художественото произведение.

В своя доклад вносителите - ръководителят на СОС Георги Георгиев и общинските съветници Малина Едрева и Борислав Бориславов, оферират художествената апаратура да бъде включена в програмата на тазгодишното издание на фестивала LUNAR, като ул. „ Васил Левски “ и ул. „ Раковска “, като тя да остане за период от 5 години.

Пилотното издание на фестивала, осъществено от " Ем Пи студио " ЕООД, се състоя през предходната година под патронажа Георги Георгиев и със съдействието на Столичната община през 2022 година LUNAR показа 13 светлинни съоръжения и проекции от 14 създатели и студия от три континента на разнообразни тематики с  значими послания, като притегли 500 000 гости.

С сходна самодейност бихме могли да насърчим младите създатели да основават своето изкуство в градска среда и да предоставим по-добър образ на един от пешеходните подлези в центъра на столицата, пишат вносителите на отчета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР