Студенти и преподаватели от специалностите Култура и медии“ и Връзки

...
Студенти и преподаватели от специалностите Култура и медии“ и Връзки
Коментари Харесай

Студенти от специалностите „Култура и медии“ и „Връзки с обществеността“ в ЮЗУ почерпиха опит от действащи журналисти и PR експерти

Студенти и преподаватели от специалностите „ Култура и медии “ и „ Връзки с обществеността “ в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ участваха в среща полемика „ Живата публицистика, която се организира в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Благоевград.

Студентите имаха опция да се допрян до специалисти от практиката и да почерпят от техния скъп опит.

За провокациите пред специалността и задачата, бързо, тъкмо и обективно да информираш обществото за новините от деня, описаха Десислава Велкова – сътрудник на Българска телеграфна агенция в Благоевград, Иван Лазаров – кореспондент в Българска телеграфна агенция, Красимир Николов – фоторепортер в Българска телеграфна агенция, Александра Димитрова – публицист в осведомителна организация „ Инфомрежа “, Росинка Проданова – публицист в БНР – Радио Благоевград и Пролет Трифонова – специалист „ Връзки с обществеността “ в Областна дирекция „ Земеделие “ – Благоевград.

Специалистите споделиха действителни и любопитни случки от своята процедура, описаха за провокациите и компликациите, които срещат в работата си. Основен акцент бе подложен върху обективността в публицистиката, бързината и качеството на информацията, както и върху фотожурналистиката.

Бъдещите публицисти и PR експерти получиха препоръки да бъдат сериозни, да не се базират на неназовани източници и да съблюдават професионалните стандарти на специалността. Практиците посъветваха още студентите постоянно да си задават въпроса какъв ще е резултатът от тяхната работа.

Основните въпроси, които студентите задаваха към практиците, бяха свързани с битката с подправените вести и плагиатството, работата на терен, връзката с разнообразни институции и други

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР