Студенти, граждани и представители на опозицията около 13.00 часа българско

...
Студенти, граждани и представители на опозицията около 13.00 часа българско
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха Белград, Русия се намеси

Студенти, жители и представители на опозицията към 13.00 часа българско време блокираха в центъра на Белград постройката на Министерството за държавно и локално ръководство.

Това министерство се намира на същата улица където е и българското посолство в Сърбия, предава БГНЕС.

Протестиращите желаят управляващите незабавно да дават цялостният изборен лист от вота на 17-ти декември. Тогава в Сърбия се организираха предварителни парламентарни избори и избори за локална власт. Опозицията твърди, че президентът Александър Вучич е направил тежки нарушавания по време на вота и, че резултатите са фалшифицирани.



В момента улица " Бирчанинова " и входа на министерството са блокирани. Организаторите оповестиха, че ще има " и други блокади " в Белград. В митинга вземат участие и студенти от Нови сад, заяви телевизия N1.

Според Надзорната комисия за предизборната акция на Скупщината на Сърбия изборите на всички равнища са оценени като постоянни.

Надзорната комисия отхвърли с болшинство предлагането на опозиционера Слободан Прванович предварителните парламентарни, провинциални и в някои общини и градове и локални избори, които се организираха на 17 декември, да бъдат оценени като неточен.

В документално изказване Прванович сподели, че на съвещанието на Надзорния съвет за предизборната акция е показал предложение за оценка на извършените избори като " нередовни " във връзка с предизборната акция, което беше подкрепено от двама членове, а четирима бяха срещу.



Сръбският президент Александър Вучич пък заяви, че е провел среща с съветския дипломат в Белград Александър Боцан-Харченко. По време на диалога Вучич е " уведомил посланика за снощните вълнения в Белград ", при които съгласно управляващите са били ранени 8 служители на реда.

" Отново повторих, че ще създадем всичко с цел да подсигуряваме сигурността на жителите и тази на нашата Сърбия ", заяви самият Вучич.

После Вучич популяризира ново видео, което е снимано на терасата на президентството в Белград. В него той споделя, че " не го е боязън и че не е избягал в чужбина ".

" Няма да ви разреша да унищожите Сърбия ", декларира Вучич.

" Протестите в Сърбия са проведени по разпоредбите и технологията на " Майданската гражданска война ". Западните страни желаят да вкарат опозицията във властта, само че нито една цел и майданска схеманяма да успее ", съобщи от своя страна съветският дипломат в Белград Александър Боцан-Харченко след диалога със сръбския президент.

" Вучич има безспорни информации по какъв начин Запада провежда тези митинги в Сърбия... Опозицията стартира митингите, които се подтикват извън. Вучич ми приказва за тези неща, само че не мога да дам детайлности, тъй като това са класифицирани данни. Той обаче има безспорни доказателства, че поддръжката и насъскването идва от Запада ", съобщи Боцан-Харченко пред ''Русия 24 ".

Според съветския посланик " всички опити за разклащането на режима на Вучич са свързани заради неговата безапелационна позиция за неспазването на антируските наказания ".

Харченко акцентира, че по време на днешната среща двамата са говорили и за " двустранното съдействие сред Русия и Сърбия ".

" Самият факт, че говорихме за вероятността в двустранните ни връзки е доказателство, че сръбският водач гледа към бъдещето ", добави съветският дипломат в Сърбия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР