Студент е формулирал цялостен план, одобрен от най-висшия научен съвет

...
Студент е формулирал цялостен план, одобрен от най-висшия научен съвет
Коментари Харесай

След земетресение в Истанбул: Мраморно море ще бъде основен спасителен център

Студент е дефинирал повсеместен проект, утвърден от най-висшия теоретичен съвет на Турция, за интензивно потребление на Мраморно море за евакуация и помощ след вероятно огромно земетресение.

Гьоктуг Йълдъз, студент трета година във факултета по морски превоз и морско инженерство на Техническия университет в Истанбул акцентира, че районът, който е хазаин на милиони хора и водещи индустриални и финансови центрове, изисква подробно авансово обмисляне, изключително във връзка с ръководството на бедствия.

Неговият план, озаглавен „ Потенциално ръководство на морските бедствия при земетресение в региона на Мраморно море “, освен получи утвърждение от Съвета за научни и софтуерни проучвания на Турция (TÜBİTAK), само че след това беше трансформиран в обява. Проектът обрисува подробни сюжети за незабавните дейности, които морските структури, корабите и личният състав могат да подхващат след злополучие.

„ Ние се съсредоточихме върху система, при която безпилотни летателни апарати (БЛА) ще дефинират налични направления по време на бедствието, защото авансово не е допустимо тъкмо да предвидим какво ще се случи по време на такова огромно злополучие. Въпреки това, употребявайки пътищата, които те демонстрират, могат да бъдат открити плаващи докове в региона “, уночни Йълдъз.

Според изчисленията, направени в съдействие с Генералната дирекция за крайбрежна сигурност, плаващите докове могат да бъдат основани в границите на три часа, означи той, наблягайки решаващото им значение поради вероятността пристанищата да не могат да бъдат употребявани след вероятно земетресение.

Проектът предлага потреблението на локално създадени военни кораби като TCG Анадолу, TCG Байрактар и TCG Санджактар като спонтанни лечебни заведения. Десантни кораби-амфибии, способни да доближат брега пък ще транспортират и съществени машини за почистване на парчета след земетресението.

 „ Предвижда се пристанищата да бъдат бази за ръководство на избавителния развой. “

Въпреки че някои пристанища попадат в зоната на земетресение от първа степен в картите на разломите от Дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия към президентството в Анкара (АФАД), управляващите би трябвало да употребяват всички използваеми пристанища като центрове за ръководство на бедствия.

Той съобщи, че въз основа на калкулации с управляващите за градски морски превоз в Истанбул и Бурса, морските кораби, благосъстоятелност на транспортни компании, могат да превозят почти 150 000 души на едно пътешестване.

„ Този ​​транспорт може да бъде ориентиран към сборни пунктове или към несъмнено място отвън града след земетресението “, добави Йълдъз.

Йълдъз твърди, че всеки подробност от дейностите след земетресението би трябвало да бъде подробно плануван авансово.

" В случай на вероятно земетресение морските пътища ще бъдат едно от спасенията за Истанбул. Това обаче не е задача за отсрочване. Предварително би трябвало да се направи солидна подготовка ", добави той.

„ Необходим е обстоен проект за всеки стадий от ръководството на бедствия по морски направления. Възприемането на интегриран метод към ръководството на бедствия е от решаващо значение “, заключи той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР