Студено ли ти е тази сутрин? Вместо да тракаш безсмислено

...
Студено ли ти е тази сутрин? Вместо да тракаш безсмислено
Коментари Харесай

Пробвай! Бърза гимнастика против сутрешен студ



Студено ли ти е тази заран? Вместо да тракаш безсмислено зъби, просто се раздвижи!...

Предлагаме ти четири лесни, само че ефикасни извършения, с които да поддържаш телесната си температура в естествени граници.

Високо повдигнати плещи, ръцете - увити като две змийчета към тялото, устните - посинели и треперещи... Все типични „ признаци " за зиморничавост. Но в тази поза, вътрешната ти „ печка " няма никакъв късмет да проработи. Умираш за малко топлинка, само че в зъзнещо положение всичките мускули са напрегнати и попречват кръвообращението. А то точно е изк­лючително значимо, в случай че искаш топло да се разнася прелестно от главата до петите ти. В случай че почувстваш мраз, е доста по-разумно да накараш мускулатурата си да редува дейностите разтягане и разпределяне. А това става, естествено, посредством извършения. По този метод задей­стваш вътрешната „ помпа " (за изпомпване на топлина), която действа еднообразно добре, без значение дали се намираш на открито, или в някое помещение. Изпълняване­то от 2 до 10 пъти на едно единствено упражнение от долу описаните, ще ти е изцяло задоволително, с цел да затоплиш тялото си. Но в случай че ги направиш всичките едно след дру­го, напряко ще се сгорещиш.

1. Нагоре и надолу

Да повдигаш плещи, когато ти е студено, е ОК, само че единствено в случай че след всяко покачване ги отпускаш още веднъж надолу. От седнало или изп­равено изходно състояние при поемане повдигни високо раме­не към ушите, задръж напреже­нието няколко секунди и по-късно ги отпусни постепенно на­долу, като през това време издишваш накъсано (на пресекулки).

2. Издигане и втурване

Събери крайници компактно един до различен, ръцете сложи на талията (палците да сочат назад). Свий леко крайници в коленете. От това изходно състояние (гърба хвани изправен!) се повдигни на пръсти, след което още веднъж стъпи нацяло стъпало. Повдигането и спускането на пети­те изпълнявай доста постепенно, като при повдигането стягай задните елементи, а при спускането ги отпускай.

3. Навеждане...

От разкривен стоеж свий леко крайници в коленете. Стреми се да допреш брадичка към гърдите, да окръглиш гърба и да вкараш таза напред, само че всичко това наложително при издишване. Ръцете остави да висят свободно пред тялото.

... и изправяне

От ситуацията, постиг­нато посредством упражнение 3, само че при поемане, изправи още веднъж гърба. Същевре­менно изпъни ръце мощно обратно, като ги завъртиш към оста им, тъй че откъм гърба „ гръбчетата " на дланите им да застанат едно против друго. Наведи главата леко напред, тъй че да се получи лека двой­на брадичка. Упражнението изпъва супер гърба.

4. Надясно и наляво

Упражнението се извършва предим­но в стая. Седни по турски и кръстосай ръце пред тялото (лявата върху дясната), тъй че „ гръбчетата " на дланите да легнат върху бедрата. От това изходно положе­ние при издишане окръгли гърба и наведи тялото си напред, доколкото ти е допустимо. След няколко секунди се изправи. Пак кръстосай ръце по същия метод, само че в този момент постави дясната върху лявата и повтори упражнението.

Източник: domashenjurnal

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР