Студени рулца от патладжан с крема сирене и риба тон

...
Студени рулца от патладжан с крема сирене и риба тон
Коментари Харесай

Вкусна идея: Рулца от патладжан с крема сирене и риба тон

Студени рулца от патладжан с крема сирене и риба звук звучат примамливо за предястие със леден аперитив или като основно ястие в компанията на по-голяма салата, написа

Хубавото на тези рулца от патладжан на Mate Kitchen е, че можете да ги приготвите по два метода. Изборът зависи от това какъв брой здравословно сте настроени. Можете да изпържите патладжана или да го изпечете на оребрен тиган. Тук е значимо да уточним, че в случай че го изпържите, в действителност поема повече лой, само че пък с него рулцата стават по-елегантни и имат хубав златист цвят. С изпечен патладжан би трябвало да очаквате и разлика във усета.  

Добре е, преди да поднесете готовите рулца от патладжан с крема сирене и риба звук, да ги оставите в хладилника за най-малко половин час, поучават от Mate Kitchen. По-вкусни са, когато са охладени. Освен това давате опция на плънката да се стегне и да бъде по-лесна за ястие.

Начин на подготвяне: 

1. Нарежете патладжаните надлъжно на филии с дебелина към 0,5 см, посолете ги и оставете за 30 минути в наклонена тавичка да се оцедят от горчивия сок.
2. В тиган с нагорещено олио запържете патладжана и оставете върху салфетка да се изцедят. Ако предпочитате по-здравословен вид, можете да го изпечете на грил тиган, както е показано във видеото.
3. В купа намачкайте сиренето, прибавете рибата звук, настърганата лимонова кора и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте и с лъжица сложете от сместа върху всяка от изпържените филии патладжан.
4. Навийте на рулца и сервирайте.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР