Студена, сладка, сочна... динята е идеална за летните жеги. Освен

...
Студена, сладка, сочна... динята е идеална за летните жеги. Освен
Коментари Харесай

Динята се оказа афродизиак

Студена, сладка, сочна... динята е идеална за летните жеги. Освен това неотдавна учените откриха, че динята съдържа, с изключение на всичко друго и цитрулин. Тази съставна част отпуска тялото и кръвоносните съдове, поради което динята се причислява към афродизиаците.



 / iStock/Getty Images

Цитрулинът е изключително удобен за дамите, като се предлага да хрупкат и семките. Освен това, като се има поради, че 92% от динята е вода, нежните половинки, които са на диета може да се провиснал и да се любуват на нея - тя е нискокалорична и богата на нишки.

 / iStock/Getty Images

Съдържанието на ликопен в динята оказва помощ и за отбрана от слънчевите лъчи, добавя БГНЕС. Затова може да се употребява и на плаж, и край басейна, само че също по този начин и вечер в сантиментална атмосфера на някоя лятна тераса.-->

 / iStock/Getty Images

Предлага се охладена, нарязана на късчета и изчистена от семките. Хапва се с вилица за сладкиши , само че може и с пръсти, изключително в случай че смятате да нахраните колегата или той вас. А в случай че пиете вино, подгответе динята с късчета фета сирене, лук на кръгчета, малко сол и зехтин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР