Сцената се развива не в действителност, а върху платното на

...
Сцената се развива не в действителност, а върху платното на
Коментари Харесай

Разпънаха на кръст последната Мис Плеймейт!

Сцената се развива не в реалност, а върху платното на художник, претворил със своя креативна визия една от най-известните фотоси в страната. Става дума за фотоса, с който бе компрометирана кандидат-кметицата на китното градче Момин проход дни преди локалните избори през есента на 2019 година

Година и половина по-късно Диана Габровска към този момент е корица на " Плейбой " и носителка на последната премия " Мис Плеймейт ", а концепцията й е художници да претворят еротичната фотография през своя взор. След което да провежда благотворителна галерия с картините, средствата от която да отидат при дами, претърпели принуждение. А по този метод да трансформира неприятното в положителен резултат.

" Когато започнах да пиша книгата си, желаех на представянето й да направя нещо особено за всички дами, жертва на тормоз в България. Въпреки това, което претърпях и бях обществено унижавана, не преставам да имам вяра, че би трябвало да бъдем положителни и да си оказваме помощ с каквото можем. Просто тъй като съм подобен човек. Така се роди и концепцията да предложа на художници от цялата страна да нарисуват своето виждане и своята интерпретация на фотографията, която по време на предизборната ми акция се тиражираше на всички места в интернет пространството и ме смаза обществено, а по-късно подвигна и промени вечно. И с тези картини да бъде направена благотворителната галерия ", показа пред " България Днес " Габровска, чиято книга " Аз, грешницата " към този момент излезе по книжарниците в цялата страна.

На самодейността на Диана откликват десетки самоуки и одобрени във времето художници. Някои от тях рисуват Габровска безусловно натурално, както я демонстрира голата фотография. Други я претворяват по нереален метод, трети като индианска шаманка, четвърти в халюцинационен образ. Пети създател ражда слогана " Не ме смачкахте, амбицирахте ме ", а шести обсипва тялото й с рози. Но най-голямо усещане прави художник, който интерпретира плеймейтката като гола жена без лице, разпъната на кръст, а над главата й към кръста се увива съскаща змия.

" По този метод от болката, унижението, подигравките да се роди доброта, изкуство, нещо красиво, благородно дело. И още веднъж желая да кажа голямо благодаря на всички художници, които одобриха по този начин добросърдечно концепцията, включиха се и поддържаха идеята ми! ", дава положителен смисъл на концепцията си Диана Габровска. Вече има поръчки за място за осъществяване на благотворителната галерия и насоки за организация, която да одобри дарените средства за дами, жертви на принуждение и експанзия.

" Няма нищо инцидентно, че нещата се случват през май месец в навечерието на рождения ми ден. През май 2020 година станах корица на " Плейбой ". А в този момент още веднъж е горещо политическо време с доста кавги ", разяснява пред вестника Мис Плеймейт.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР