Струва ми се, че се натрупват явления, които могат да

...
Струва ми се, че се натрупват явления, които могат да
Коментари Харесай

Минеков заговори за оставка на Кошлуков: Сравним ли е брифинг на партия със земетресение?

" Струва ми се, че се натрупват феномени, които могат да ме провокират да желая оставката на Кошлуков ", това разгласи служебният министър на културата проф. Велислав Минеков на брифинг.

" Получих голям брой позвънявания и питания по какъв начин е допустимо това събитие - брифинг на политическа партия да бъде употребен, с цел да се пресечен предаванията на три малките екрани, които са с най-висока гледаемост. Българска национална телевизия и БНР са част от системата за национална сигурност. Много добре е разказано по кое време могат да се получи спиране - при положение на изключителни условия предаванията могат да бъдат прекъсвани. Този брифинг определяте ли го като нещо по-важно от опасност за националната сигурност и можем ли да съпоставим неговата значителност със земетресение ? ", попита той риторично медиите, във връзка конференцията на ГЕРБ през уикенда, поради която беше прекратена програмата на Българска национална телевизия.

" Както ви е известно тези нарушавания стартират да стават систематични ", акцентира още Минеков.

Той даде образец с спирането на предаването на Силвия Великова по БНР.

Велислав Минеков добави, че ще упорства за отговор. И ще желае осветление на собствеността на медиите и представители на кои партии попадат в главните медии

Служебният министър показа целите си и за повторно в последните дни загатна, че е допустимо да излязат огромни финансови нарушавания.

" Трябва да проверим положението на бюджета, би трябвало да проверим осъщественото дотук, би трябвало да знаем с какво разполагаме и продължаваме със серия положителни планове. Ние сме в най-бедното министерство . Културата бе ненужна години наред. Тя бе забравена и то по подобен метод, че бюджетът да се срутва последователно ", посочи той.

Минеков посочи, че ще се работи по Закона за авторските права дружно със Закона за радиото и малкия екран.

" Основното е четирите начинания групи, които сътворих, за промени в тези закони, които са подложени на критика от дълго време . Естествено, при неналичието на парламент това няма да бъде осъществено, само че аз се надявам, че всичко ще бъде по този начин квалифицирано, че в деня, в който имаме Народно заседание, тези планове за измененията в законите да бъдат възприети неотложно от депутатите и да се извърши нужното гласоподаване ", изясни той.

Министърът добави също, че ще има указател на самостоятелните актьори в България.

Освен това Минеков заяви, че специфичен полицейски отряд ще охранява културното завещание, без значение какво е то - движимо или недвижимо. По думите му новото формирование ще бъде на послушание на МК и Министерство на вътрешните работи по едно и също време.

Тази група ще прилича френската работа за отбрана на културни полезности и на сходна работа на карабинерите в Италия, посочи той.

Проф. Минеков показа и тримата зам.-министри на културата - Весела Кондакова, Борислава Танева и Пламен Славов.

 Минеков със зам.-министрите Пламен Славов и Борислава Танева
Минеков със зам.-министрите Пламен Славов и Борислава Танева
Снимка: Българска телеграфна агенция

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР