Струва ми се, че атентатът срещу Гешев не е истински,

...
Струва ми се, че атентатът срещу Гешев не е истински,
Коментари Харесай

Ген. Красимир Станчев: Атентатът срещу Иван Гешев не е истински, а камуфлаж

" Струва ми се, че атентатът против Гешев не е същински, а е камуфлаж. Ако в действителност е изработен подобен опит, е бил за единствено да алармира нещо ", съобщи някогашният началник на НСО ген. Красимир Станчев в предаването " На фокус " по Нова телевизия.
Според него Гешев е изискал и колата да му бъде заменена с брониран автомобил, по-късно пътува към София вместо към Турция.
" Въпросният специалист от Израел е пристигнал час и половина преди гърмежа. Всичко това поддържа версията за инсценировка. Този гърмеж не е могъл да убие основния прокурор. Може да се намерения за инсценировка. За мен би било обидно, в случай че е по този начин. След като се вози на брониран автомобил, има информация за риск за неговата сигурност. Един брониран авотмобил в никакъв случай не трябва да се движи без оперативна кола зад него. В случая е имало автомобил с превантивна функционалност, само че не и пилотна. Първата кола ревизира трасето на малко разстояние преди напредване на охраняваното лице. Според него в тази ситуация тя не е работила професионално. След като е трябвало да понижи, с цел да вземе въпросния завой, по какъв начин може да не се забележи нещо, което е на 1,5 метра от пътя, аз бих имал искания към охранителя в нея ", уточни той.
По думите му не е обикновено равнището на сигурността на автомобила на Гешев да е по-голямо от това на президентския.
" Изведнъж да се налеят пари в профилирани коли не знам дали е нужно тъкмо в този момент. Те се употребяват и за защита на задгранични делегации. Моите мемоари са, че бяхме закупили коли за министрите, които не бяха бронирани, а бронираните бяха още по-стари. Видеорегистратори няма в профилираните коли, нормално поради охраняваните лица, които го избират. НСО е била употребена за частни цели. По мое време имаше занятия по обща физическа подготовка, пукотевица, полигон, бойно-приложни техники, британски ", разкри Станчев. И добави, че напусналите службата си търсят работа на всички места.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР