Структурата на земното ядро ​​може да е различна от всяко

...
Структурата на земното ядро ​​може да е различна от всяко
Коментари Харесай

Вътрешното ядро ​​на Земята не е твърдо или течно. То е суперионно

Структурата на земното ядро ​​може да е друга от всяко друго положение на материята, откриха откриватели. Ю Хе, физик от Китайската академия на науките и водещ създател на проучването, оповестено този месец в списание Nature, споделя, че изчисленията оспорват това, което учените в миналото са разбирали за вътрешното ядро.

Хе и сътрудниците му откриват, че вътрешното ядро ​​създава суперионно положение , формирано от водород, О2 и въглерод. Хе разясни, че структурата на ядрото на Земята не наподобява на никаква твърда или течна форма.

„ Това е много ненормално “, споделя той в изказване пред USA TODAY. „ Втвърдяването на желязото на вътрешната граница на ядрото не трансформира подвижността на тези леки детайли и конвекцията на леките детайли е непрекъсната във вътрешното ядро. “ В същото време ядрото на Земята бързо се охлажда, разкрива изследването.

Тъй като откривателите не са могли непосредствено да проучат ядрото на Земята, те проучват данните от земетресенията и основават симулации, които отразяват наляганията и температурите, открити във вътрешното ядро. Вместо твърда компресирана топка от желязна сплав, проучването на Хе откриват прегрети твърди и течни положения, известни като суперионни по време на симулациите.

Изследването оставя един въпрос без отговор: Защо тази суперионна форма се намира във вътрешното ядро ​​на Земята? Хе споделя, че са нужни повече проучвания.

„ Мисля, че са нужни повече проучвания, с цел да се обяснят други сеизмични характерности, като сеизмична анизотропия, във вътрешното ядро “, сподели той пред ABC Science News.

Статията е оповестена в началото в USA TODAY

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР