Структурата на ВМРО - Шумен алармира за решение на здравния

...
Структурата на ВМРО - Шумен алармира за решение на здравния
Коментари Харесай

ВМРО е против преместването на Държавната психиатрична болница от с. Царев брод в Шумен

Структурата на Вътрешна македонска революционна организация - Шумен сигнализира за решение на здравния министър Кирил Ананиев по отношение на пренасяне на Държавната психиатрична болница от село Царев брод в гр. Шумен. Вътрешна македонска революционна организация се опълчва на това решение, което е взето без единодушието на Общинския съвет. Това оповестиха от партията.

Ето и целия текст на позицията на шуменските воеводи:

Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, гр. Шумен с безпокойствие научи за писмото на здравния министър до Регионалния център по опазване на здравето за преместването на психиатричната болница от с. Царев брод в постройката на закрития дом „ Майка и дете “ в Шумен, която е благосъстоятелност на Общината.

На първо място - с удивление разбираме, че страната, в лицето на здравния министър, се разпорежда с имущество - общинска благосъстоятелност, и няма решение на Общинския съвет, с което се приема осъществяването на сходно пренасяне. По този метод би пропаднала концепцията постройката да бъде превърната в Дневен център за деца с увреждания, от какъвто нашият град има потребност.

На второ място, в психиатричната болница обитават лица, които са рискови за хората, най-много за децата на живеещите в тази част на Шумен. Това са пациенти - алкохолици и наркомани, които макар изказванията, че са на специфичен режим, при незадоволителния бюджет, обезпечаван от страната за сходен жанр заведения, мъчно могат да бъдат опазени в рамките на лечебното заведение. Подобни образци съществуват и на други места, като болничното заведение в с. Церова кория, Великотърновско, чиито пациенти всеки ден могат да бъдат видени да се разхождат по улиците на старопрестолния град.

И на трето място, известно е, че част от хората от с. Царев брод работят в болничното заведение. Продължава политиката за отнемането на поминъка на хората от селата и концентрирането на работните места в огромните градове (ако Шумен към момента може да се дефинира като такъв). Съживяването на българските села би трябвало да е цел на всяка власт и в своята стратегия Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ, гр. Шумен е планувала ограничения в тази посока.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР