Строителството на Северен поток 2 се подновява през следващата седмица.

...
Строителството на Северен поток 2 се подновява през следващата седмица.
Коментари Харесай

Шпигел:Подновяват строителството на Северен поток 2

Строителството на " Северен поток 2 " се възобновява през идната седмица. Това заяви " Шпигел ", базирайки се на свои източници, цитира " Поглед инфо ".

" Нужно е кихване, с цел да стартира суматоха. Така е и при построяването на “Северен поток-2 ”. Изглеждаше, че са на път да стигнат до финалната част от полагането на газопровода в датски води, когато работата беше спряна още веднъж.

Причината бяха метеорологичните условия. Преди " Фортуната " да има време да преплава 100 метра, връхлетя стихия и корабът трябваше да редуцира работата ", написа “Шпигел ”. 

Междувременно " Газпром " разгласи времето за въвеждане в употреба на " Северен поток 2 ". Газопроводът ще бъде пуснат в употреба тази година.

Проектът " Северен поток-2 " включва построяването на два газопровода по дъното на Балтийско море, всеки с обща дължина над 1200 километра, с общ потенциал 55 милиарда кубически метра на година. Той ще доставя газ за Германия през териториалните води на Русия, Германия, Финландия, Швеция и Дания.

Сега тръбопроводът е приключен над 90%. Общо към 6% от тръбопровода остава да бъде приключен, основно във водите на Дания. Строежът беше спрян през декември  заради наказания на Съединени американски щати, вследствие на което швейцарската компания “Олсийс ” отдръпна корабите си от плана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР