Строителството на нови жилища в един от най-затъналите жилищни пазари

...
Строителството на нови жилища в един от най-затъналите жилищни пазари
Коментари Харесай

Жилищното строителство на един от най-затъналите европейски пазари се срина с 68% от 2021-а досега

Строителството на нови жилища в един от най-затъналите жилищни пазари в Европа - Швеция е спаднало с 68% от пика през август 2021 година Спад от 4,7% се отбелязва, по отношение на декември. Това демонстрира данни на локалната компания Byggfakta Group. Резултатите от предходните месеци също не са обнадеждаващи, откакто се регистрира информация за анулирани планове.

Това идва на фона на спад на цените на жилищата в края на предходната година,, макар че имаше признаци на стабилизация на пазара през 2023 година

Разходите за ипотеките скочиха наред с цените на потребителските артикули, които нарастват по-бързо от заплатите. Индикаторът на Byggfakta, който се базира на данни от строителни бизнесмени и дава, сега алармира годишен ритъм от към 19 000 стартирани жилища за края на 2023 година и първото тримесечие на тази година. Това ще изостри още дефицита, тъй като Националният съвет по жилищното строителство на Швеция пресмята, че е належащо годишно строителство на над 67 000 жилища, с цел да се отговори на търсенето, написа Bloomberg.

Строителните бизнесмени бяха принудени да понижат цените на жилища и нато декор банкрутите се усилиха много бързо - исторически високите равнища на интензивност в други елементи на строителния бранш към момента оказват поддръжка на промишлеността.

Наскоро централната банка на страната Riksbank съобщи, че шведските компании за недвижими парцели са в затруднено състояние и би трябвало да продължат да понижават задълженията си, с цел да избегнат несъблюдение на отговорностите в своя отчет за финансовата непоклатимост.

Предупреждението от централната банка идва в миг, когато шведският пазар на търговски недвижими парцели се трансформира в мотив за огромно безпокойствие по отношение на способността на промишлеността да се оправи с възходящите разноски за заеми, откакто кредитните рейтинги на някои компании се утежниха.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР