Строителството на най-големи круизен кораб в света, в корабостроителница във

...
Строителството на най-големи круизен кораб в света, в корабостроителница във
Коментари Харесай

Най-големият круизен кораб в света очаква първите си пасажери

Строителството на най-големи круизен транспортен съд в света, в корабостроителница във Финландия, към този момент е приключено. Корабът даже е излязъл за първи път в открити води за морски тествания преди евентуалната си доставка през октомври тази година, написа CNN.

Icon of the Seas на Royal Caribbean International е дълъг 365 метра и тежи почти 250 800 тона. Когато отплава в карибските води през януари 2024 година, на борда му ще има към 5610 пасажери и 2350 души екипаж, само че и най-големият в света аквапарк в морето. Наречен Category 6, той ще разполага с шест рекордни водни пързалки, само че гостите, които желаят по-спокойно преживяване, ще могат да се провиснал и в седемте басейна и деветте хидромасажни вани на кораба.

Умопомрачителен

Корабът е основан в Meyer Turku, една от водещите корабостроителници в Европа, в Турку, Финландия. По време на конференция на място по-рано тази година президентът и основен изпълнителен шеф на Royal Caribbean International Майкъл Бейли съобщи пред медиите, че корабът е напът да се причисли към флота на Royal Caribbean на 26 октомври, преди дебюта си през 2024 година



Сегашният притежател на купата максимален круизен транспортен съд в света е различен транспортен съд от флота на Royal Caribbean - Wonder of the Seas, който направи първото си корабоплаване едвам предходната година и е с малко по-малка дължина от 362 метра, и има „ единствено “ 18 палуби за проучване, написа dir.bg.

Royal Caribbean International показва Icon of the Seas като постепенен връх на круизната линия, употребяващ най-новите технологии и надграждащ 50-годишния опит в историята на компанията.

„ Позиционираме го като най-хубавата фамилна почивка и когато разберете и оцените цялата сила и време, които са отишли за основаването на този транспортен съд, това е зашеметяващо “, сподели Бейли.



Според изказване на Royal Caribbean Icon е приключил първите си морски тествания на 22 юни. „ По време на първата серия морски тествания Icon of the Seas измина стотици благи, по време на които бяха тествани главните мотори, корпусът, спирачните системи, ръководството, равнището на шума и вибрациите. Всичко беше осъществено в точния момент, както е разказано в графика, макар че тръгването му се забави. “

Перфектната домашна база

Корабът предлага повече от

40 благоприятни условия за хранене, пиянство и развлечение, като доста от тях са включени в цената на круиза.

С 20 палуби и осем квартала, които да се прегледат, концепцията е да се посрещнат всички типове туристи - от зони, отдадени на млади фамилии, до места единствено за възрастни, като да вземем за пример питейните заведения.

Има 28 разнообразни типа пространства за настаняване, с повече категории за фамилии, повече разпределения с аспект към океана и повече пространство за туристи в групи. От круизната компания декларират, че това е най-дългият период, който в миналото е посвещавала на " проектирането на съвършената домашна база ".



Icon of the Seas е и първият транспортен съд на Royal Caribbean International, задвижван с полутечен природен газ (LNG) и технология за горивни кафези, като част от прехода на компанията към бъдеще с чиста сила.

2600 служащи дневно

Около 2600 служащи са се трудили на Icon of the Seas всеки ден. За морските тествания стотици експерти са били на борда, с цел да оценят работата в продължение на четири дни. От Royal Caribbean оповестяват, че втората серия морски тествания е планувана за по-късно през годината.

Рекордни продажби

Мълвата за кораба към този момент е достигнала до всяко кътче на планетата,

а предварителните продажби са рекордни.

Съобщава се, че Майкъл Бейли е описал Icon of the Seas като „ безусловно най-добре представящото се стартиране на нов артикул, което в миналото сме имали “.

Icon of the Seas ще прави седемдневни плавания в Източните и Западните Кариби от Маями през цялата година. Всяко корабоплаване ще включва посещаване на Perfect Day at CocoCay, награждаваната частна островна дестинация на Royal Caribbean, както и новото ѝ уголемение - Hideaway Beach.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР