Строително-ремонтните дейности за реконструкция на паметниците при входните артерии на

...
Строително-ремонтните дейности за реконструкция на паметниците при входните артерии на
Коментари Харесай

Напредват ремонтите на паметници преди честването на Плевенската епопея

Строително-ремонтните действия за реорганизация на паметниците при входните артерии на Плевен от София, Русе и Ловеч напредват. Това заяви кметът Георг Спартански.

Обновлението е подхванато по отношение на идното честване на 140-годишнината от Плевенската епопея през декември.
Ремонтът на монумента "Победа " на пътя Плевен-София към този момент е завършил. В момента се обновява "Скобелев отряд " на пътя Плевен-Ловеч. Предстои реорганизация и на бронзовата комбинация "Донски казаци " на пътя Плевен-Русе. Аварийно-възстановителните работи включват замяна на плочи, разчистване и обшивка.

Дейностите се правят със средства от общинския бюджет, защото страната не е дала отговор на молбата на общината за финансова поддръжка. Кметът на Община Плевен напомни, че е търсено подпомагане още по времето на Служебния кабинет на Огнян Герджиков, а и по-късно, само че пари не са отпуснати.

Спартански добави, че ще бъде изпълнена концепцията 12-метрови пилони с националния трикольор да посрещат влизащите в Плевен по трите основни артерии. Експертният съвет на общината е одобрил схемите за разполагането им. Пилоните ще бъдат инсталирани до трите актуализирани монумента, които са отдадени на Плевенската епопея и са издигнати за 100-годишнината й.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР