Строителните фирми Артекс инженеринг и Артекс Златен век са завели

...
Строителните фирми Артекс инженеринг и Артекс Златен век са завели
Коментари Харесай

Артекс съди двама от противниците на Златен век за по 100 хил. лв.

Строителните компании " Артекс инженеринг " и " Артекс Златен век " са завели каузи против двама от съперниците на небостъргача " Златен век " в столичния квартал " Лозенец ".

От сдруженията, благосъстоятелност на семейство Мирянови, претендират по 100 хиляди лева обезщетение от юрист Никола Вапцаров и Мариан Башур. В исковите молби се показва, че компаниите са претърпели неимуществени вреди от изявленията на Вапцаров и Башур.

Делата са цивилен и ще се гледат от Софийския градски съд. Основанието им е член 45 от Закона за отговорностите и договорите за непозволено увреждане.

По информация на Mediapool в исковите молби на " Артекс " са посочени голям брой изявления на двамата пред медии и във Facebook. Строителите настояват, че техните изказвания са погрешни и оскърбителен.

Башур изясни пред Mediapool, че той и Вапцаров разбрали за исковете от медиите. " Не сме получили нищо, само че няма никакъв проблем. Ние заставаме зад всяка наша дума ", сподели той. И добави, че изявленията им са били единствено за построяването на постройката " Златен век ", а не против компанията " Артекс ", която е вложител в обекта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР