Строителни фирми, работещи по обществени поръчки и с други бизнес

...
Строителни фирми, работещи по обществени поръчки и с други бизнес
Коментари Харесай

Тревога: Ръстът на цените на строителните материали ще прова...

Строителни компании, работещи по публични поръчки и с други бизнес контракти, са изправени пред проблем поради възходящите цени на строителните материали. Заради инфлацията материалите нарастват ежеседмично, в договорите са заложени едни суми за разноски, е те се оказват по- високи.

Притеснения в тази посока показа и кметът на Свиленград. Общината има подписани контракти със строителни компании за поправки в централна градска част и други елементи на Свиленград. Надявам се инфлацията да не стане причина за преустановяване на контракти и нереализиране на плануваните поправки заради дефицит на средства, съобщи Карчев на среща с депутати. Проектът е за 3.8 млн. лева отпуснати от Министерски съвет в края на 2020 година Той планува централната градска част да стане съвременна и красива пешеходна зона с водни и светлинни атракции, детски площадки и озеленяване.

Строителните материали нарастват, само че не и трудът и услугите в бранша, разяснява строители. Те описаха, че даже дребни компании за домашни поправки имат задължения за месеци напред. Има клиенти, които виждайки какво се случва с цените и в този момент купуват материали за поправки, които ще се вършат през пролетта. Влагат парите си, с цел да не ги изяде инфлацията, допълват те.

Народните представители поеха ангажимент да спомагат за решаването на проблемите на община Свиленград. Те показаха предпочитание и за бъдеща поддръжка като всички се сплотиха върху концепцията, че е нужна децентрализация, с което доста от проблемите на общините ще бъдат решавани по по-бърз и ефикасен метод.

-
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР