Строителната компния Главболгарстрой“ вече поглежда към изграждането и модернизирането на

...
Строителната компния Главболгарстрой“ вече поглежда към изграждането и модернизирането на
Коментари Харесай

„Главболгарстрой“ вече поглежда към водорода

Строителната компния „ Главболгарстрой “ към този момент поглежда към построяването и модернизирането на инфраструктура за транспорт на водород, както и в развиването на лични планове в сферата. В дълготраен проект строителното сдружение вижда решение на енергийните провокации имено в него. Това съобщи Пламена Ненкова, зам.-изпълнителен шеф „ Стратегии, връзки и интернационалните връзки “ в „ Главболгарстрой ” по време на Southeast Europe&East Med, проведено от Delphi Economic Forum.

В панела, отдаден на зелената гражданска война в Източното Средиземноморие и Югоизточна Европа, ГБС показа зелените хрумвания в строителството и новаторските планове, по които работи.

Текущото решение на енергийните провокации пред Европа сега несъмнено е природният газ (LNG), в средносрочен проект – това са слънчевата и вятърна сила, само че в дълготраен проект тематиката за водорода като източник на сила стои на дневен ред “, разяснява Ненкова.

Фокусът на ГБС в областта на водорода е в две съществени посоки: модернизиране на газовата инфраструктура за транспорт на спомагателни количества H2 при разбъркване с природен газ и създаване на профилирана атомна инфраструктура.

Основна тематика на представителите в енергийния панел на конференцията в столицата на Съединени американски щати бе неизползваният капацитет на Източното Средиземноморие в производството на чиста сила и по какъв начин по-силните районни партньорства могат да спомагат за превъзмогване на климатичните провокации.

В полемиката за зеленото бъдеще бяха разисквани проблемите с преноса на сила, където ролята на строителния бранш е основна. Като реализатор на голям брой стратегически планове в Югоизточна Европа, „ Главболгарстрой “ очерта като собствен приоритет работата си по енергийната инфраструктурна съгласуваност и застраховане приложението на бъдещите зелени политики с нейното създаване. “

Като водач в Югоизточна Европа в региона на построяването на енергийна инфраструктура, към този момент десетилетия ГБС следи от близо развиването на енергийните пазари, както и настоящия преход към ВЕИ. Строителният бранш може да спомогне за това едно решение бързо да разшири мащаба си и да способства за основаването на конкурентен, интегриран и ликвиден пазар на водород и други енергийни източници “, означи Ненкова.

Едно от главните преимущества на „ Главболгарстрой “ е дългогодишното партньорство с водещи компании в доставката на съоръжение в енергийния бранш – Solar Turbines and Honeywell, както и оперативният офис на ГБС в Брюксел, посредством който компанията следи от близко всички тематики, свързани и съответно с финансирането на зелени решения.

Целите на Европейската комисия за реализиране на въглеродна индиферентност към 2050 година несъмнено са амбициозни, изключително за райони като Югоизточна Европа. В проекта си Re-Power EU Европейската комисия на процедура удвои задачите до 2030 година във връзка с водорода, поставяйки условия за произвеждане на 10 млн. тона зелен водород, както и за импорт на спомагателни 10 млн. тона чист водород.

Постигането на тези цели безспорно изисква готовност на цялата строителна промишленост като главен дирек в построяването на енергийната инфраструктура, освен на територията на Югоизточна Европа, само че и в аспект на междуконтиненталната търговия и превоз на сила.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинГлавболгарстрой зелени решения водород газопреносна инфраструктура ПоследниНай-четениЕнергетика 32 Христов видя поддръжка за всеобщо подложената на критика енергийна тактика Компании 284 „ Главболгарстрой “ към този момент поглежда към водорода Крипто 136 Robinhood на българина Влад Тенев желае каузи на Банкман-Фрийд Компании 168 За ден Alphabet изгуби $100 милиарда поради прибързания си отговор на ChatGPT Пазари 352 Руската рубла потъна до 10-месечно дъно Компании 264 CEZ ще съди „ Газпром “ за 45 млн. $ поради недоставен газ Енергетика 480 „ Грийнпийс “ дава на съд новата визия за развиване на енергетиката Накратко 908 Вечерни вести: Трима обвинени за схеми с газа; Риск от неприятни заеми; Кулинарни номади Бюджет и финанси 340 България е в топ 3 по скок на цената на пицата в Европейски Съюз Бюджет и финанси 780 ЕЦБ се загледа в неприятните заеми на банките Лукс 14314 Plectrum – новата „ летяща “ суперяхта за 86 млн. $ Енергетика 7556 Какво се случва с цените на дизела след ембаргото? Digital 6988 Саудитска Арабия тихомълком се трансформира във водещ софтуерен център Пазари 4109 Мощното земетресение срина турската лира до рекордно дъно Енергетика 3947 Накъде тече съветският нефт Бюджет и финанси 3947 Кабинетът ще прави „ стена на срама “, с цел да накара търговците да смъкват цените Енергетика 3224 BP забавя зеления си преход след рекордна облага от $28 милиарда Компании 3068 Смартфоните на месец февруари във Vivacom са два модела Huawei Транспорт 2780 НКЖИ започва търга за построяването на интермодален терминал в Русе ПолитикаОбновена 2321 Прокуратурата упрекна някогашния енергиен министър поради „ Булгаргаз “ Всички новини13:38 Енергетика 284 Христов видя поддръжка за всеобщо подложената на критика енергийна стратегияОще от КомпанииВиж всичкиЗа ден Alphabet изгуби $100 милиарда поради прибързания си отговор на ChatGPT  CEZ ще съди „ Газ </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР