Строителите, които в момента извършва ремонта на бул. Хаджи Димитър,

...
Строителите, които в момента извършва ремонта на бул. Хаджи Димитър,
Коментари Харесай

Строителят на бул. „Хаджи Димитър” взе и ремонта на ул. „Царевец” за 4 млн. лева

Строителите, които сега прави ремонта на бул. „ Хаджи Димитър ”, ще извърши и реконструкцията на ул. „ Царевец ”.  Консорциумът сред „ София асфалт ” и „ Вейл структури ” е класиран преди всичко от комисията, назначена от зам.-кмета Георги Титюков с внушителните  99,96 точки от вероятни 100. На второ място е класирана компанията „ Запрянови – 03 ”  със 70 точки.  Двете ценови предложения са били идентични 4,140 млн. лв., само че техническото предложение на консорциума е било много  по-високо.
Прочетете още
Останалите три компании - Парсек груп ”, консорциум с водещ сътрудник „ Европейски пътища ” и  „ Ай Ди Ел ” са били отстранени. Ако няма тъжби договорът с компанията може да бъде подписан до края на годината и при започване на 2023-а да стартират.  

Както TrafficNews писа разновидностите за ремонта са два, като кой ще бъде определен, зависи от плана на ВиК за Южния обходен колектор за над 80 млн. лв.. В него  е заложена промяната на колектора по ул. „ Царевец ” в последния стадий – след две години.  От ВиК сега изследват опцията да се смени линейния график и „ Царевец ” да бъде поставена за пролетта. Ако това се случи след промяната на тръбите,  определената компания може непосредствено да стартира пътното легло след ВиК.

При неспособност, то ще се стартира първо с новото платно, което ще бъде разширението на улицата и съвсем всички парцели към този момент са отчуждени.

Проектът е за ремонт и разширение на ул. „ Царевец ” от „ Хаджи Димитър ” до бул. „ Свобода ”. Предвижда се нова пътна настилка, тротоари и осветяване.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР