Строгите ограничения от здравните власти в австралийския щат Виктория заради

...
Строгите ограничения от здравните власти в австралийския щат Виктория заради
Коментари Харесай

Карантина в Мелбърн поставя под въпрос Australian Open `21

Строгите ограничавания от здравните управляващи в австралийския щат Виктория поради пандемията от ковид слагат под сериозна въпросителна естественото осъществяване на Откритото състезание на Австралия по тенис през 2021 година Първият шампионат от Големия шлем по проект би трябвало да се състои в Мелбърн от 18 до 31 януари, само че тъкмо два месеца преди началото му наподобява доста евентуално да се наложат промени в графика, заяви Би Би Си.

Британската медия разкри, че щатското държавно управление няма да разреши на тенисистите от целия свят да дойдат в страната в средата на декември . От локалната федерация " Тенис Австралия " разчитаха, че състезателите ще могат да прекарат наложителната 14-дневна карантина преди Нова година, с цел да могат по-късно се включат в подгряващите шампионати в двете седмици преди квалификациите за Australian Open, започващи на 12 януари.

Все отново министър председателят на щата Виктория Даниъл Андрюс съобщи, че управляващите към момента работят с " Тенис Австралия " за избистряне на процедурата по карантиниране на професионалните тенисисти. " Ние сме уверени, че всичко ще завърши с осъществяване на Australian Open. Но дали би трябвало играчите да са тук през декември е обособен въпрос. Не знам дали в случай че това не стане, безусловно значи, че няма да има Australian Open ", разяснява Андрюс.

Другият най-важен проблем е дали на тенисистите ще бъде разрешено да упражняват, до момента в който са под карантина. В противоположен случай никой от пристигналите към Нова година състезатели няма да има време да се приготви за началото на Australian Open `21. Освен това няма да е допустимо провеждането на обичайните шампионати на Зеления континент при започване на януари, с които всекидневно се открива сезонът в професионалния тур. Засега от мъжката и женската асоциации (АТР и WTA) към момента не са оповестили публични календари за 2021 година

" При диалозите ни с " Тенис Австралия " през последните 24 часа бяхме осведомени, че има някои нови провокации към авансово плануваните дати за идване на играчите и екипите им " , написаха от АТР в сбито известие до тенисистите.

Според Би Би Си съществува възможност да се наложи отсрочване на шампионата със седмица или две, което би нарушило цялата стратегия на тениса още при започване на идващия сезон. Също по този начин е допустимо да се свият схемите на " мейджър " конкуренцията, с цел да се редуцира броят на идващите в Австралия състезатели. По принцип в шампионата вземат участие 128 мъже и 128 дами на сингъл и още по толкоз в квалификациите. Отделно има надпревари за мъжки, женски и смесени двойки, за юноши и девойки и за тенисисти в инвалидни колички.

Заради COVID-19 тази година квалификациите за US Open в Ню Йорк бяха анулирани, също така в Съединени американски щати не се организира шампионатът за смесени двойки. Надпревара на каре микс нямаше и на " Ролан Гарос " в Париж, откакто френският шампионат от Шлема беше отсрочен с четири месеца и се организира в края на септември и началото на октомври.

В Мелбърн няма докладван нов случай на заразяване с ковид през последните 19 дни, само че скорошният взрив в Аделаида накара управляващите още веднъж да затегнат част от ограниченията. От през днешния ден щатът Южна Австралия е в цялостен локдаун за шест дни, като през този интервал да напуща дома има право единствено по един член на семейството, и то по изключителни потребности.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР