Строежите изяждат тротоара, вижте къде Правим проверки, но няма нарушения

...
Строежите изяждат тротоара, вижте къде Правим проверки, но няма нарушения
Коментари Харесай

Ральо Ралев: Инвеститорите да възстановят настилката

Строежите изяждат тротоара, вижте къде Правим инспекции, само че няма нарушавания

Инвеститорите са длъжни да възстановят тротоара, откакто завършат строителството на обекта, сподели кметът на регион " Северен " инж. Ральо  Ралев. Той удостовери, че компаниите имат право да заградят целия тротоар против месечната такса от 4 лв. на квадрат. Плащат я постоянно, тъй като цената е алегорична и нямат интерес да натрупат отговорности, разяснява инж. Ралев. Повечето тротоари са с широчина до 1,40  метра и оградите на строителните обекти на процедура ги блокират изцяло. 

По-добре е да избираме по-малкото зло - да прекосяваме на отсрещния тротоар, в сравнение с да ни падне нещо на главата от строителния обект, смята районният кмет. На вложителите не се слага период, в който да махне оградата. Той е част от общия проект на строителството, разказан в осведомителната табела за всеки обособен обект. Често обаче тези периоди не се съблюдават, а тротоарите стоят заградени с години.  

На бул. " Васил Левски " и " Дунав " има няколко градежа със " захапаните " тротоари. Пешеходците се оглеждат с терзание, когато би трябвало да обиколят по пътното платно съответния обект, докаран до недодялан градеж. Тротоарът е ангажиран, макар че на градежа не се работи. При последния огромен вятър оградата падна и завзе даже част от пътното платно. 

Друга незавършена постройка също употребява тротоара, а зад решетките се хвърлят боклуци като в резервоар за боклук. Често оградите се слагат върху части бетон, в които като нищо можеш да се спънеш.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР