Строежът на АМ Черно море“ тръгва най-рано през 2027 г.

...
Строежът на АМ Черно море“ тръгва най-рано през 2027 г.
Коментари Харесай

Най-рано през 2027 г. тръгва строежът на АМ Черно море

Строежът на Автомагистрала „ Черно море “ потегля най-рано през 2027 година В момента в АПИ се прави уголемен абстрактен план дружно с планиране на Подробен устройствен план за доизграждането на автомагистрала „ Черно море “, оповестиха от пътната организация.

На експертен съвет през юли предходната година са били прегледани 3 разновидността за трасе на недостроените сектори, като от тях е бил определен най-икономически преференциалният. Недостроената част на аутобана край морето е към 100 км.

За да може да се продължи във втория стадий на създаването на разширения абстрактен план, би трябвало да се организира екологична процедура В момента се приготвя процедурата за избор на реализатор на изработването на Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС).

Ще се строи на 4 лота и по тази причина плановата документи ще бъде разграничена за всеки от тях. При най-хубаво стичане на събитията до края на 2027 година ще бъдат подготвени механически планове и подробните устройствени проекти (ПУП) по трасето и по-късно това ще се желае издаване на позволение за градеж. Оптимистичният вид е към края на 2027 година да се подписа контракт с изпълнителите на обособените лотове.

Ще има тунел и няколко пътни възела, с цел да се обезпечи връзка с околните обитаеми места. Довършването на автомагистрала „ Черно море “ ще отнеме най-малко 5 години. Изпълнението ще е комплицирано поради разнообразния терен по трасето. Част от него минава и през зони от мрежата „ Натура 2000 “. През август предходната година стана ясно още, че Министерството на районното развиване и благоустройството, Агенцията " Пътна инфраструктура " и Българската банка за развиване са поели самодейността за финансовото застраховане на автомагистрала " Черно море ".

За задачата планът е включен в програмата на самодейността " Три морета " в която са още три стратегически обекта за икономическото развиването на България. До момента от автомагистралата действат единствено към 8 км Проектирането на " Черно море " стартира през 70-те години на предишния век, като по времето на соца е построена дребната права сред варненския кв. Аспарухово и Приселци.

Връщането плана е чак през 2001 година, когато са направени нови предварителни изследвания. Те са подготвени през 2002 година, минават през експертен съвет и се избира трасе, дълго 95 км. След това обаче нещата още веднъж зациклят.

В началото на века е изработен и разбор " изгоди - разноски ", а през 2007 година се разпорежда правенето на оценка на въздействието върху околната среда на капиталовото предложение за Автомагистрала " Черно море " и има подготвен отчет по Оценка на въздействието върху околната среда от юли 2008 година, само че той към този момент не е настоящ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР