Стресът на работа редовно ни идва в повече, задачите се

...
Стресът на работа редовно ни идва в повече, задачите се
Коментари Харесай

Какво правят всички успешни жени през първия час на работа

Стресът на работа постоянно ни идва допълнително, дилемите се натрупат. На думи е елементарно да подхождаш положително, само че на процедура – не чак толкоз.
Затова през днешния ден събрахме няколко съвета за това какво да вършиме при започване на работния ден, с цел да ви потръгне по-добре.

Превърнете тези неща в табиет и ги правете в първия един час, откакто пристигнете в офиса. Денят ви ще минава по-леко и работата ще спори повече!

Покажете интерес към сътрудниците си

Поздравете ги сърдечно, попитайте ги по какъв начин са. Не споделяме, че би трябвало да се закотвите край кафе машината и в продължение на половин час да нищите злословия с всеки преминаващ. Но доброжелателното другарство и проявлението на угриженост към хората, с които работим, усъвършенства психоклимата в офиса и оказва помощ доста в това да се преборим със напрежението.

Прегледайте и актуализирайте листата си със задания

Той евентуално ви стои от през вчерашния ден, само че пък при започване на новия ден изникват разнообразни цели. Отделете си 5-10 минути да помислите кое е в действителност значимо да свършите първо. Степенувайте си отговорностите за деня по значимост и започнете с това, което не търпи отсрочване. Така няма да пилеете напъните си, ще подобрите фокуса си, а в края на деня няма да се паникьосвате, че сте пропуснали нещо значимо.

Подредете си бюрото

Ако по него се търкалят счупени моливи, камари документи и инцидентни листчета, нищо чудно, че ви е мъчно да си съберете мозъка. Освен това, хаосът на бюрото е нещо, което потвърдено прави неприятно усещане както на сътрудниците, по този начин и на шефа. Една-две минути ще ви стигнат да вкарате нещата в ред, тъй че не пропускайте тази стъпка.

Бъдете признателни

Помислете най-малко за няколко секунди за тези неща, които харесвате в работата си. Имате симпатични сътрудници? Гъвкаво работно време? Работите в прекрасен офис? Дайде си няколко секунди, в които да помислите за това заран. Звучи ви наивно, само че в реалност ще ви направи по-щастливи и стимулирани.

Истината е, че всички сме склонни да забравяме какво имаме и да си блъскаме главите с нещата, които ни стресират и от които не сме удовлетворени. Освободете се от този модел на отрицателно мислене – ще се учудите какъв брой повече ще стартира да ви спори работата! /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР