Стресът е физическо и психическо състояние, което включва безпокойство или

...
Стресът е физическо и психическо състояние, което включва безпокойство или
Коментари Харесай

Полезни храни, с които да намалим стреса

Стресът е физическо и психическо положение, което включва безпокойствие или напрежение. Това положение може да възникне в отговор на травматични прекарвания или неочаквани промени в живота. Но може да възникне и в отговор на ежедневните стресови фактори в живота.

Ако стресът не се управлява, той може да има негативни резултати върху цялостното здраве. В избрани случаи продължаващият стрес може даже да аргументи или да утежни психично-здравните положения. Следването на здравословен хранителен режим, който включва облекчаващи напрежението храни, може да предотврати по-нататъшни здравословни затруднения.

Храни, богати на фибри, могат да оказват помощ за облекчение на напрежението. Фибрите оказват помощ за понижаване на възпалението в тялото.

Храните с високо наличие на фибри включват:

- фасул

- цели зърна

- ядки

- леща за готвене

Ферментиралите храни също могат да оказват помощ в битката с високите равнища на стрес.

- кисело мляко

- кисело зеле

- комбуча

- ябълков оцет

- кефир

Друго значимо хранително вещество за справяне със напрежението са омега-3 мастните киселини. Тези съществени хранителни субстанции могат да понижат равнищата на стрес, когато се употребяват постоянно.

- риба

- чиа

- ленено семе

- водорасли

Изследвания демонстрират, че някои типове черен шоколад могат да оказват помощ за справяне с високите равнища на стрес. Какаото съдържа растителни съединения, известни като флаваноли. Тези съединения могат да понижат кръвното налягане.

Полезни измежду плодовете са:

- горски плодове

- ябълки

- грозде

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР