Стремим се, всеки ден ставаме по-добри. Това заяви вътрешният министър

...
Стремим се, всеки ден ставаме по-добри. Това заяви вътрешният министър
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Преди десетина години имаше повече бягства

Стремим се, всеки ден ставаме по-добри. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев, съгласно който " вършим по-добри неща ".
Вътрешният министър акцентира, че правел разбори на база по-дългосрочен интервал, за 10 години обратно. Би трябвало специалистите да регистрират това, беше тезата му. Пред Нова телевизия той извади и статистика по какъв начин преди 10-15 години имало в пъти повече бягства от пандизите, в сравнение с в този момент . Така било и във връзка с убийствата , уточни нова статистика Радев, който съобщи, че Литва, Латвия, Белгия, Албания, Косово били пред нас. Ние ги хващаме, продължаваме да ги търсим, няма прекъсване – въпросът е да знаят, че рано или късно ще бъдат хванати и осъдени , заключи министърът какво се случва в бранша му.
Радев даде различен образец за работата си – по какъв начин нещата с телефон 112 се подобрявали. Винаги ще има проблеми, само че вършим и хубави неща, е тезата му.
Всички в последна сметка стигаме до " сигурността ". Мен в случай че ме питате, Българска социалистическа партия хващаше някакви обособени случаи и към тях правеха трендове – мисля, че не е вярно, би трябвало да се вършат разбори и да се наблюдават трендовете. Като погледнем трендовете, мисля, че се оправяме добре – нямам поради себе си, а държавното управление, посочи Радев. Той беше безапелационен – в претекстовете на алените имало доста неточности, да вземем за пример за състава в Министерство на вътрешните работи. Там назначени били 1700 души, напуснали малко над 600, значи останали над 1000 назначени. Освен това, Българска социалистическа партия не броило вярно и тъй като имало хора на образования, които не били включени в сметката на социалистите. Не може всички щатове да бъдат покрити, изясни Валентин Радев, съгласно който не било здравословно за системата това да се случва, а и нямало задоволително пари.
Вътрешният министър призна и, че кметовете желали да има повече полиция по обитаеми места, само че Министерство на вътрешните работи имало стеснен бюджет – гласувани били 1,2 милиарда лв. за тази година. Освободихме шефа на Областна дирекция поради Ботевград – тъй като не е имало задоволително полиция. Сега вършим ново райониране, има нов шеф, посочи Радев.
За край вътрешният министър разяснява информацията, че 114 търсени от Интерпол са получили български паспорти. Щяло да има инспекция, по думите на Радев, който не пропусне да каже, че от 2013 до 2018 година имало 143 сигнала за хора, търсени от Интерпол, на които било отказано поданство
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР