Стрелецът на Етър Велико Търново, Преслав Боруков, даде ексклузивно интервю

...
Стрелецът на Етър Велико Търново, Преслав Боруков, даде ексклузивно интервю
Коментари Харесай

Преслав Боруков: Вкарването на голове е мания за мен!

Стрелецът на Етър Велико Търново, Преслав Боруков, даде извънредно изявление пред Nostrabet, в което изрази изключителната си обич и пристрастеност към изкуството на отбелязването на попадения.

Боруков пристигна през лятото в остарялата столица, откакто 4 години беше част от другите младежки и мъжки обединения на именития втородивизионен британски Шефилд Уензди.

От началото на сезона Етър има съществени усложнения, само че младият български голаджия изпъква със своя вкус за голове, отбелязвайки 6 пъти досега в efbet Лига, в това число и двата победни гола в миналите мачове против Царско село и Черно море.

- Здравей, Преславе! В два следващи мача ти си воин за своя тим, с което Етър се приближи доста до по-високите позиции в efbet Лига. Би ли определил вкарването на голове като фикс идея за теб? Чували сме най-големите нападатели в света да дефинират възприятието точно по този метод...

- Здравейте, да вярно сте чули - възприятието е тъкмо такова, когато си предан на играта и почитателите. Още повече е подсилено, когато знам, че тимът, в който съм, съумява с помощта на тази моя фикс идея. Надявам се, че освен тези два мача, а и с предходните ми попадения, почитателите са усетили жаждата ми за голове!

Независимо, че Етър рядко основава прекомерно доста шансове за своите атакуващи играчи, ти постоянно наподобява, че си на точното място. Нюх ли е това, или години на работа и опит?

Разбира се, че е композиция и от двете. Годините ми, прекарани в тренировки, са усъвършенствали и нюха ми!

Етър потегли нагоре след назначението на Александър Томаш, макар че и при Петко Петков единствено шансът липсваше в редица мачове за отбора. Проведохте ли двамата с Томаш персонален диалог след назначението му и в случай че да – какво ти направи най-силно усещане?

Късметът не мога да го разясня, тъй като той не зависи от нас. Относно въпроса Ви за треньорите - аз постоянно съм бил в доста положителни работни връзки с тях както с предходния, по този начин и с Александър Томаш. Лични диалози постоянно има, тъй като те са част от работата ни!

- Вече няколко месеца си част от елита на родната efbet Лига. Как би оценил равнището?

- Нивото е професионално за мащабите на нашата страна и тимовете са мощно конкурентноспособни.

- Ти си младеж на Левски и си прекарал много години от футболното си развиване в клуба, преди да заминеш за Шефилд Уензди. Ефективна ли е работата на българските школи, с цел да приготвят един млад футболист за професионалния футбол?

- Иска ми се да Ви отговоря на този въпрос, само че аз отпътувах на 16 и не съм приключил цялостната школа и затова не съм способен по тематиката.

- По кои детайли най-драстично изоставаме от британските футболни академии, в случай че изключим въпроса с материалната база?

- Аз съм твърдо уверен, че игровото изоставането не е толкоз огромно, колкото материалното. Материалната част може да способства доста в качеството на надарените юноши!

- Спекулациите към твоето бъдеще не стихват. Има ли късмет да забележим Преслав Боруков с екипа на Етър и през пролетния полусезон?

- Интерес не липсва, само че сътрудникът ми работи по тези въпроси.

- Ако изключим шампионатите на Острова, които сигурно имат особено място в сърцето ти, в коя друга страна и състезание би желал да се подвизаваш?

- Аз никога не бих изключил Острова, само че в случай че ме питате за други страни – тези, в които се играе първокласен футбол.

- Да приключим с тематиката за националния тим. На какво отдаваш неприятните представяния последно време – липса на качество, треньорски решения, неприятен шанс или пък нещо друго?

- Качеството го дефинират почитателите и феновете, аз не мога да дам оценка на мои сътрудници, съотборници и другари.

- Задава се нов квалификационен цикъл за Мондиал 2022-а година, а мястото на централен нападател в българския отбор наподобява повече от вакантно. Готов ли си да поемеш щафетата и да поведеш нападението на тима?

- Нека първо да получа покана, а след това да разясняваме евентуални мои мачове с националния тим.

- И за край – какво си пожелаваш в персонален и професионален проект за идващата 2021-а година?

- Личният проект при мен е директно обвързван с професионалния, тъй че си поисквам сполучливи дуели, положително показване и първокласен футбол!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР