Стрелец откри огън в търговски център в предградието на Далас

...
Стрелец откри огън в търговски център в предградието на Далас
Коментари Харесай

Стрелец уби девет души в търговски център в щата Тексас, САЩ

Стрелец откри огън в търговски център в предградието на Далас Алън, което провокира суматоха, а чиновниците на службите за незабавна помощ потвърдиха смъртни случаи, съобщи Агенция Франс Прес.


Най-малко девет души са починали, а други 9 са ранени и откарани в лечебни заведения в региона, оповестиха от службата за незабавна помощ.

Някои от жертвите са били на възраст едвам пет години, заяви Си Ен Ен.

Полицай, който не е бил на работа, се е намирал в комерсиалния център по откъслечен сигнал, когато към 15:30 ч. (20:30 година по Гринуич) е избухнала пукотевица, съобщи началникът на полицейското ръководство в Алън, щата Тексас, Брайън Харви.

" Той чул изстрели, отишъл при стрелците, разкрил е огън по обвинения и го обезвредил ", сподели Харви. " След това се обадил и за коли за спешна помощ. "

Началникът на пожарната работа в Алън Джонатан Бойд съобщи, че неговата работа " е транспортирала девет потърпевши до травматологични заведения в региона ".

Губернаторът на Тексас Грег Абът назова всеобщата пукотевица " неописуема покруса ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън " е бил осведомен за стрелбата ", съобщи пред кореспонденти чиновник на Белия дом.

Първоначално управляващите са считали, че може да има втори стрелец в Allen Premium Outlets, просторен търговски комплекс в град Алън, на 40 км северно от Далас, заяви Си Ен Ен.

По-късно Харви съобщи, че полицията счита, че неидентифицираният стрелец, който съгласно Си Ен Ен е бил облечен с тактическо съоръжение, " е работил самичък ".

Джанет Сейнт Джеймс, представител на Medical City Healthcare, която ръководи голям брой травматологични заведения в Северен Тексас, съобщи, че е приела осем пациенти от стрелбата, на възраст от пет до 61 години, заяви NBC News. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР