Стрелба в центъра на предградието на Чикаго Хайленд Парк прекъсна

...
Стрелба в центъра на предградието на Чикаго Хайленд Парк прекъсна
Коментари Харесай

Стрелба прекъсна празненствата за Деня на независимостта близо до Чикаго

Стрелба в центъра на предградието на Чикаго Хайленд Парк прекъсна провеждащия се за Деня на независимостта церемониал на 4 юли, съобщи CNN.

Най-малко шестима души са убити, а повече от 20 са ранени, по данни на телевизия ABC.

От Хайленд Парк, предградие на към 40 километра северно от Чикаго, оповестиха, че парадът за 4 юли е анулиран и посъветваха хората да заобикалят центъра.

Само 10 минути след началото на парада е почнала пукотевица против събралите се хора. Предполага се, че стрелецът е бил в някоя от околните здания и от там е атакувал участниците в парада и феновете.

По думите на очевидци, стрелецът е бил на покрива на магазин и е стрелял в тълпата. Очевидци оповестяват, че са чули минимум 20 изстрела и са видели доста ранени покрай трибуната. Вероятно има и убити, само че към момента не е оповестява точният брой на жертвите и ранените.

Стрелецът към момента не е хванат, оповестиха от локалната полиция.

The moment the crowd realized there had been mass shooting in Highland Park, Illinois, at their fourth of July parade. Unfortunately there's nothing more American than this tragedy. pic.twitter.com/beXt9uYP3F
— Read Wobblies and Zapatistas (@JoshuaPotash) July 4, 2022

Американският депутат Брад Шнайдер, който съставлява Демократическата партия в региона, също удостовери за стрелбата в Twitter.

"Аз и моят избирателен екип се събирахме при започване на парада, когато стартира стрелбата. Моят екип и аз сме в сигурност “, сподели той.

Друг щатски представител, Боб Морган, сподели че има голям брой ранени.

На видеоматериали в обществените мрежи се виждат коли за спешна помощ, които се придвижват по маршрута на парада, както и голям брой полицейски коли.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР