Стратегията за развитие на образованието в Община Пловдив за периода

...
Стратегията за развитие на образованието в Община Пловдив за периода
Коментари Харесай

Община Пловдив с номинация в конкурса „Новатори в...

Стратегията за развиване на образованието в Община Пловдив за интервала 2017-2022 година е номинирана в категория „ Обучения “ в състезанието „ Новатори в образованието “.

Освен журито с ръководител Доц. доктор Наталия Футекова – Основател на ERP Academy, публиката също ще има опция да избере един от претендентите във всички категории, който ще получи „ Награда на публиката “. Гласуването за нея е във Facebook страницата на класацията, а Стратегията за развиване на образованието в Пловдив може да подкрепите тук:

https://www.facebook.com/novatoribg/photos/a.1970999849834408.1073741830.1903085993292461/1971008746500185/?type=3&theater

През 2017 година Община Пловдив създаде нова Стратегията за развиване на образованието в общината за интервала 2017-2022 година Документът има за цел да построи модерна визия за образованието в Пловдив и съдържа съответни цели, области за влияние, предпочитани действия и измерими знаци за триумф, които дават отговор на потребностите и опциите на локалните управляващи, население и бизнес. Стратегията е за интервал от пет години – от 2017 до 2022. В нея са обхванати всички просветителни равнища – от детски градини, през общообразователни и професионални учебни заведения, до университети. Заложените ограничения за всеки един от стадиите на обучение се допълват в построяването на цялостна визия за развиване на образованието в Пловдив.

Крайна цел на тактиката е всеки младеж в града да е усвоил на главно равнище основните пълномощия за триумф в ХХI век. А дълготрайната визия за образованието в Пловдив е то да обезпечава подкрепяща среда и благоприятни условия за развиване на капацитета на всяко дете и младеж, тъй че градът да притегля, развива и задържа ефикасни експерти за промишлености и стопанства с висока добавена стойност и неповторими гении за богат и прелъстителен културен и интелектуален живот.

Документът включва съответни ограничения и действия по пет съществени целта:

обезпечаване на условия за повишение на качеството на обучение и поддръжка на децата, учениците и студентите;

поддържане и насърчаване на материалната и техническа база в учебните заведения и детските градини;

поддръжка за построяването на основни педагогичен кадри;

кариерна ориентировка и подготовка за професионална реализация на учениците и студентите;

съгласуваност и дейно съдействие сред другите институции и заинтригувани страни в системата на образованието.

В работната група по тактиката участваха интензивно зам.-кметът Стефан Стоянов, специалисти от локалната администрация, шефове, учители, академични преподаватели, представители на локалния бизнес и неправителствения бранш. Основен сътрудник на Община Пловдив в основаването на тактиката беше и фондация “Заедно в час”. Стратегията в нейния обсег, конкретика на препоръчаните ограничения и включени заинтригувани лица досега е единствен сходен образец в България.

В допълнение Община Пловдив осъществя редица други сполучливи практики в образованието на районно равнище като въвеждане на “Монтесори педагогика” в детските градини, обезпечаване на поддръжка за новаторските учебни заведения, техническа помощ на образователния развой и на бакалавърска стратегия “Софтуерно инженерство”, цифровизация на общинските учебни заведения и други
тагове новатори в образованието номинация конкурс община пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР