Стратегията на руския президент Владимир Путин преди следващите избори в

...
Стратегията на руския президент Владимир Путин преди следващите избори в
Коментари Харесай

Предстоящите избори в Русия могат да объркат плановете на Путин

Стратегията на съветския президент Владимир Путин преди идващите избори в страната може да навреди на така и така изтощените войски на Москва по фронтовата линия на войната в Украйна, заяви „ Newsweek ”.

Въпреки че към момента не е оповестил преизбирането си, Путин е предстоящият победител в президентската конкуренция през март, за която представителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери, че ще се организира по график макар " специфичната военна интервенция " в Украйна.

Министерството на защитата на Англия означи в последната си обновена информация за войната в Украйна, че акцията на Путин евентуално ще се концентрира върху общите тематики за отбрана на съветските жители от " външни врагове ", и чака, че Кремъл ще се опита да се отклони от " непопулярни политически ходове " в месеците преди изборите.

" Поради това е доста малко евентуално да бъде осъществена каквато и да е по-нататъшна мобилизационна вълна преди президентските избори през март 2024 година ", добавя английското разузнаване.

Миналата седмица съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че няма проекти за спомагателни мобилизационни старания, сходни на частичната готовност, въведена от Путин през предходната есен, която беше необятно непопулярна и докара до бягството на стотици хиляди жители от страната, с цел да избегнат заповедта да бъдат изпратени на фронтовата линия.

Но войските на Москва непрекъснато оповестяват за невисок морал, неприятно образование и липса на поддръжка в битката против продължаващата контраатака на Киев, което значи, че забавянето на спомагателната готовност може да навреди на офанзивите на Русия против Украйна.

Професорът от Школата по политика и ръководство към Университета " Джордж Мейсън " Марк Н. Кац съобщи, че оценката на английското разузнаване " може да е вярна " по отношение на проекта на Путин да спре мобилизацията, като добави, че това " ще отслаби опцията за съветска атака против Украйна ".

" Възможно е обаче Путин да не е възнамерявал такова нахлуване, а просто да се е съсредоточил върху отбранителната цел да задържи украинската територия, която Русия в този момент окупира ", добави Кац в електронното си писмо до „ Newsweek “.

Дейвид Силби, доцент по история в университета " Корнел " и шеф на отдела за преподаване и образование в университета " Корнел " във Вашингтон, окръг Колумбия, повтори тезата, че Путин евентуално ще " остане в отбранителна позиция " през идващите месеци, като съобщи, че наближаващите зимни месеци ще съставляват спънка за настъплението на Украйна.

Силби също по този начин добави, че отлагането на мобилизацията " не е наложително да навреди прекалено много на съветската войска " в актуалната битка против Киев, като споделя, че броят на жертвите е " намалял " измежду войските на Путин " и украинците напредват по много тясна ос, което разрешава на руснаците да концентрират бранителите си ".

" Големият риск е Украйна да успее да направи пробив и да откъсне Крим, даже отчасти ", продължава Силби. " Това би било ужасяващ удар за Путин. "

Институтът за проучване на войната по-рано оцени, че Путин се готви за дълга война в Украйна, която през последните месеци се характеризира с постепенни, само че поредни триумфи в опитите на Киев да си върне окупираните територии на изток и югоизток.

Други специалисти също по този начин изричат догатки, че водачът на Кремъл може да се стреми да отсрочи бойните дейности до след изборите в Съединени американски щати през ноември 2024 година, защото Путин може би се надява на преизбирането на някогашния президент Доналд Тръмп. Бившият президент, дружно с няколко други републиканци, приканиха за понижаване или даже за цялостно преустановяване на военната помощ на Вашингтон за Украйна.

" Ако това се случи, тогава Русия ще може да предприеме атака против отслабена Украйна, която е доста по-вероятно да успее ", съобщи Кац, като добави, че Путин " въпреки всичко може да бъде отчаян в упованията си за вътрешната политика на Съединени американски щати ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР