Стратегическото планиране е един от най-важните моменти в работата на

...
Стратегическото планиране е един от най-важните моменти в работата на
Коментари Харесай

Министър Цоков: Стратегическото планиране е водещ момент в работа...

" Стратегическото обмисляне е един от най-важните моменти в работата на един учебен водач, тъй като визионерството, което се изисква за един сполучлив началник, би трябвало да е подплатено с данни и благоприятни условия за развиване на просветителната организация ", сподели министърът пред шефове на учебни заведения, които минаха образование в центъра в Банкя.

 

Проф. Цоков уточни, че сполучливите просветителни системи през днешния ден са тези, които имат по-голяма самостоятелност, по-голяма децентрализираност и отсам - по-голяма отговорност на ръководителите на организациите, в това число във връзка с стратегическото обмисляне и развиване.

 

Според него шефовете би трябвало да имат освен административни познания, само че и педагогическите лидерски качества.

 

Директорът на центъра Димитър Асенов означи, че образованията по стратегическо обмисляне, почнали през 2023 година, са извънредно потребни за шефовете, и се надява те да продължат и през идната година. Обученията са финансирани по Националната стратегия " Квалификация на педагогическите експерти " на МОН.

 

Министърът приветства и учители, които се образоваха за повишение на финансовата и икономическа просветеност на учениците. Проф. Цоков сподели, че с развиването на технологиите тяхната роля на вдъхновители и мотиватори става все по-голяма.

 

За изключителното значение на образованието и грижата в ранна детска възраст министърът приказва пред детски учители, които участваха в образование на тематика " Изграждане на приобщаваща среда в детската градина. Методи и подходи за работа с деца в риск ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР