Стратегическото партньорство между България и САЩ се задълбочава и особено

...
Стратегическото партньорство между България и САЩ се задълбочава и особено
Коментари Харесай

Румен Радев отчете задълбочаване на сътрудничеството ни със САЩ

Стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати се задълбочава и изключително отчетливо това се отразява в областта на сигурността и защитата . Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти след работна среща в Ню Йорк, проведена от Бизнес съвета за интернационално съгласие.

" Ние имаме упоритостта това съдействие да стане пълноценно във всички останали действия, изключително в вложенията и прехвърлянето на високи технологии ", сподели президентът.

Пътят за разширение на съдействието е да се води разговор на високо политическо равнище, а бизнесът да усеща поддръжка, счита той и още веднъж прикани българската страна и бизнеса да имат подготвени планове. " Това значи не просто да обясняваме какъв брой са положителни изискванията за бизнес в България, само че да представяме подготвени планове с ясни параметри , с тъкмо избрани оферти, с цел да можем да се договаряме на място ", сподели Радев.
 Радев желае Западните Балкани в Европейски Съюз, от трибуната на Организация на обединените нации
Радев желае Западните Балкани в Европейски Съюз, от трибуната на Организация на обединените нации

" За страдание, през последната година интернационалната общественост не е постигнала пробив при разрешаването на нито един важен спор по света "

По думите му от наша страна би трябвало да има по-голяма интензивност в популяризирането в Съединени американски щати на опциите за правене на бизнес у нас.

В срещата участваха представители на американски компании с водещи позиции в международния бизнес в сферите на връзките, осведомителните технологии, застраховането, финансите, енергетиката, отбранителната индустрия. Целта бе посредством разговор да се доближи до по-добри резултати в капиталовото съдействие сред България и Съединени американски щати и стимулирането на интереса на компании от браншове с висока добавена стойност да влагат у нас .

Запитан за резултати от присъединяване на сраната ни в 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, президентът съобщи, че социално-икономическото развиване на България би трябвало да бъде подкрепено с добра позиция на страната ни в света в политически и публичен проект.

" Когато разговорът на високо политическо равнище е градивен и отворен , това води до доверие, а то е значимо за правене на бизнес, вложения, за съдействие в региона на образованието, науката технологиите ", съобщи още Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР