Стратегическото партньорство между България и САЩ е по-силно от всякога.

...
Стратегическото партньорство между България и САЩ е по-силно от всякога.
Коментари Харесай

Кенет Мертен: Стратегическото партньорство между България и САЩ е по-силно от всякога

Стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати е по-силно от всеки път. Това сподели американският дипломат Кенет Мертен в лекция пред депутати, членове на държавното управление и дипломати. Продължават диалозите за безвизово пътешестване на българи зад Океана, уточни той. 
 
Посланикът означи, че от началото на войната в Украйна България е съумяла да реализира енергийна самостоятелност с желанията си да диверсифицира доставката на нуклеарно гориво и газ.  Отчете и съдействието в региона на защитата с направените през годините вложения в защитата за 238 милиона $. 
 
" Българското държавно управление изпраща мощни сигнали за усилване на трансатлантическите и европейски връзки ”, сподели той, и добави, че върховенството на закона е значимо. " Това е тематика, която стои освен пред страни като България ”, сподели Кенет Мертен и добави, че евентуалните закани за демокрацията се преодоляват не със възбрана на изложение на мнението, а с увещание за позитивните резултати от демокрацията. Мертен не отговори непосредствено дали по време на мандата му ще бъде прекъснато пътуването с визи до Съединените щати. 
 
" Това е въпрос не на политика, а на заложени критерии, които не важат единствено за България ”, изясни той. 
 
По време на срещата президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев пожела удвояване на стокообмена сред Съединените щати и България, а Соломон Паси сложи въпроса за посещаване на американския президент Джо Байдън у нас. Паси се обърна и към присъстващия водач на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.  " Предложението е при измененията в Конституцията да бъде записано, че България е член на НАТО ”, уточни той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР