Стратегическа инвестиция в областта на медицината е напът да се

...
Стратегическа инвестиция в областта на медицината е напът да се
Коментари Харесай

Инвеститор има интерес да изгради здравно заведение и образователен център в Кърджали

Стратегическа инвестиция в региона на медицината е напът да се реализира в Кърджали, като евентуалният вложител към този момент се е срещнал с кмета доктор инж. Хасан Азис и е показал концепцията си. Това стана ясно по време на днешното съвещание на Общинския съвет, на което общинските съветници трябваше да гласоподават смяна на статута на парцел от близо 40 дка в рамките на града.

За да бъде призната точката, би трябвало да получи гласовете на две трети от съветниците. Тя обаче бе отсрочена за последващо изключително съвещание, с цел да може съветниците да се срещнат по-подробно с капиталовото желание, преди да гласоподават смяната.  

Предлаганият план за одобрение на Подробен организационен проект -  план за регулация и застрояване планува изменение на регулационните линии за делене на парцела на три нови – за парк; за публично обслужване; за съпътстващи действия към публично делово обслужване.

" Инвестицията сигурно ще промени не статута на Кърджали като град и община, само че и целия регион, и ще бъде привлекателен център както за здравни услуги, по този начин и за здравен туризъм в региона и прилежащите на нас страни ", разяснява за Българска телеграфна агенция кметът доктор инж. Хасан Азис. На този стадий той разкри единствено, че желанието на вложителя е да построи здравно заведение и учебен център, като към този момент сходни вложения е направил в 4 огромни града на страната.

" Затова нашата цел е да създадем изискванията този план да се осъществя, тъй като ние се нуждаем от това. Става въпрос за терен до така наречен " водно огледало " в границите на към 40 дка, където да бъде основан цялостен сграден комплекс от разнообразни здравни услуги. Със сигурност печеливши от тази активност ще бъдат всички - и ползватели, и в това число и в този момент съществуващите здравни заведения в Кърджали, тъй като по един или различен метод ще допълват своята си активност и това, което не може да поеме една болница, сигурно ще поеме другата болница ", сподели още кметът. По думите му привличането на въпросната инвестиция ще докара до разкриването на към 500 работни места, както и до привличането на най-хубавите експерти в региона на опазването на здравето, наред с актуалните такива. 

" Затова на мен ми се желае като кмет на общината отговорността и самата инвестиция да бъдат осъзнати от всички като значима инвестиция, която ще подкрепи, а няма да пречи. Ако ние не бяхме виновни да дадем опция за случването на вложения, в този момент нямаше да ги има комерсиалните хранителни и нехранителни вериги, които пристигнаха. Нямаше да го има " Теклас ", както и други привлечени вложители ", сподели още кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР